Серпень для багатьох господинь – гарячий місяць, тому що потрібно встигнути зібрати врожай та зробити заготовки на зиму. Однак через тривалі дощі та фітофтору – небезпечне захворювання садових культур, яке характеризується стрімким перебігом, швидким поширенням, високим відсотком загибелі заражених рослин – дехто зіткнувся з проблемою недозрілих овочів. І якщо ви вже закрили кілька банок зелених помідорів на зиму, зробіть також квашені з часником та хріном. theLime підібрав простий рецепт.

Інгредієнти: зелені помідори (2-2,5 кг), листя вишні, смородини, селери, корінь хрону (5 шт.), часник (1 головка), цибуля (1 шт.), лавровий лист (4 шт.), запашний перець (5 шт.), гіркий перець (5 шт.), суха гірчиця в зернах (1 пакетик), суцвіття кропу.

Інгредієнти для маринаду: вода (3 л), цукор (7 ст. л.), сіль (4 ст. л.), оцет 9% (100 г).

picture Фото: pinterest.com

Приготування:

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Зелені помідори ретельно промиваємо під водою.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Корінь хрону, цибулю та часник очищаємо. Часник поділяємо на зубчики, цибулю ріжемо кільцями або півкільцями.

Листя вишні, смородини, селери промиваємо в проточній воді, викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога.

Готуємо маринад: виливаємо в каструлю чисту відфільтровану воду, додаємо цукор та сіль. Ретельно перемішуємо, щоб усі кристали розчинилися. Після закипання додаємо оцет, тримаємо на плиті ще 1-2 хвилини та знімаємо з вогню. Чекаємо, поки він охолоне.

На дно 5-літрового відра викладаємо половину всіх листків, спецій, часнику, цибулі та хрону. Потім укладаємо щільним шаром зелені помідори, а зверху – другу частину інгредієнтів. Заливаємо холодним маринадом, накриваємо кришкою і прибираємо в темне місце на тиждень.

За тиждень квашені помідори будуть готові – подаємо апетитну закуску до столу.

picture Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.