Лайм

Як закрити на зиму помідори у власному соку: італійський рецепт

Зробити таку заготовку простіше простого

За вікном – серпень, а це означає, що сезон заготовок на зиму в самому розпалі. І якщо ви вже закрили зелені помідори з часником і перцем або пікантні з кетчупом чилі, радимо також зробити декілька банок помідорів у власному соку, для яких потрібно мінімум інгредієнтів. theLime ділиться з вами італійським рецептом.

Інгредієнти: помідори (4 кг), сіль, орегано.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для приготування такої заготовки необхідно ретельно промити помідори в проточній воді. Висипаємо їх у велику каструлю, обдаємо окропом ы накриваємо кришкою. Залишаємо в такому вигляді на 3-5 хвилин, а потім акуратно знімаємо шкірку і вирізаємо місця кріплення плодоніжок.

Потім помідори проколюємо ножем і зціджуємо сік разом із насінням. Невелику частину соку залишаємо, а решта нам не знадобиться, тому його можна вилити або використати для інших страв.

Викладаємо очищені помідори в друшляк, щоб витікла зайва рідина. Половину помідорів нарізаємо на середні шматочки, а другу подрібнюємо за допомогою блендера. Якщо томатна маса дуже густа, розбавляємо її соком.

Тим часом банки та кришки промиваємо під проточною водою з харчовою содою або рідким миючим засобом. Якщо вони невеликі, стерилізувати їх краще в мікрохвильовій печі: наливаємо в кожну трохи води і вмикаємо найбільшу потужність. Чекаємо на 5-7 хвилин, потім акуратно дістаємо.

Якщо банки об'ємом 1 л і більше, краще використовувати духовку. Ставимо їх на решітку в холодну духовку і вмикаємо температуру 150-180°С, потім стерилізуємо близько 15 хвилин. Кришки обдаємо окропом або кип'ятимо приблизно 5-10 хвилин в каструлі з водою.

Викладаємо нарізані помідори у стерильні банки – заповнюємо не повністю, а приблизно на дві третини. Потім майже доверху заливаємо томатним пюре, додаємо в кожну щіпку солі та сухого орегано.

Закриваємо банки кришками та ставимо в духовку. Стерилізуємо за температури 160°С приблизно 45 хвилин.

Стерилізувати можна і у великій каструлі на вогні. Для цього ставимо її на плиту, на дно кладемо рушник чи марлю. Викладаємо в неї банки з помідорами, заливаємо їх водою по плічка. Стерилізуємо близько 40-45 хвилин після закипання води. Потім герметично закриваємо, перевертаємо догори дном, укутуємо і чекаємо до повного охолодження. Приблизно через добу прибираємо банки на зберігання у прохолодне темне місце.

Взимку таку заготовку можна використовувати для приготування борщу, супів чи різних соусів.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Якщо не встигли спекти паску: найпростіший рецепт крафіна, який можна приготувати до свята

Як у домашніх умовах приготувати незвичайну паску-крафін на дріжджовому тісті, щоб здивувати гостей та побалувати близьких на Великдень 

Чи можна пекти паски у Страсну п'ятницю: народні традиції і що говорить церква

Чому паски можна пекти у Страсну п'ятницю, яка у 2024 році випадає на 3 травня, а також що ще обов'язково потрібно зробити в цей день

Навіть коли оточені людьми: які знаки Зодіаку завжди почуваються самотніми

Які знаки Зодіаку відчувають себе самотніми та чому, розповіли фахівці - у списку опинилися Водолії, Тельці, Діви, Козероги