Кожна господиня має свій, перевірений часом рецепт маринованих помідорів: хтось закриває їх із цибулею, а хтось – з часником. Але якщо ви хочете урізноманітнити своє меню незвичною закускою, спробуйте зробити їх із кетчупом чилі. theLime підібрав найпростіший рецепт.
Інгредієнти на 5 банок по 1 л: помідори (3 кг), кетчуп чилі (450 г), вода (7 склянок), яблучний оцет (1 склянка), цукор (1,5 склянки), сіль (2 ст. л.), листя вишні, смородини, зелень кропу, перець горошком.
Приготування:
Для такої заготовки краще взяти банки по 1 л. Промиваємо їх у проточній воді з харчовою содою або рідким миючим засобом, витираємо насухо. Стерилізуємо будь-яким зручним способом: наприклад, у духовці. Ставимо банки на решітку в холодну духовку та вмикаємо температуру 150-180°С. Коли духовка нагріється, чекаємо приблизно 20 хвилин. Кришки кип'ятимо десь 10 хвилин у воді.
Помідори та листя вишні та смородини, а також зелень кропу споліскуємо у воді. Викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога.
На дно кожної банки викладаємо по 3 горошини перцю, гілочку кропу, листя смородини та вишні, потім щільним шаром помідори.
У каструлі кип'ятимо воду, додаємо в неї кетчуп, цукор і сіль, ретельно перемішуємо. Наприкінці додаємо яблучний оцет. Чекаємо, доки все разом прокипить 1 хвилину і знімаємо з вогню. Заливаємо маринадом помідори у банках і накриваємо кришками, але не закочуємо.
Ставимо на плиту велику каструлю, на дно якої кладемо рушник чи марлю. Викладаємо в неї банки з помідорами, заливаємо їх водою по плічка. Стерилізуємо приблизно 10-15 хвилин після закипання води.
Закочуємо кришками і перевертаємо догори дном. Укутуємо теплим пледом або ковдрою до повного остигання – приблизно на добу. Потім прибираємо в темне прохолодне місце до зими.
- Раніше ми розповіли, як закрити на зиму мариновані помідори Пальчики оближеш.
- Читайте також на theLime, як зробити в'ялені помідори для салату, піци або пасти.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.