Лайм

Як замаринувати пікантні помідори з кетчупом чилі на зиму: популярний рецепт

Зробити їх простіше простого

Кожна господиня має свій, перевірений часом рецепт маринованих помідорів: хтось закриває їх із цибулею, а хтось – з часником. Але якщо ви хочете урізноманітнити своє меню незвичною закускою, спробуйте зробити їх із кетчупом чилі. theLime підібрав найпростіший рецепт.

Інгредієнти на 5 банок по 1 л: помідори (3 кг), кетчуп чилі (450 г), вода (7 склянок), яблучний оцет (1 склянка), цукор (1,5 склянки), сіль (2 ст. л.), листя вишні, смородини, зелень кропу, перець горошком.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для такої заготовки краще взяти банки по 1 л. Промиваємо їх у проточній воді з харчовою содою або рідким миючим засобом, витираємо насухо. Стерилізуємо будь-яким зручним способом: наприклад, у духовці. Ставимо банки на решітку в холодну духовку та вмикаємо температуру 150-180°С. Коли духовка нагріється, чекаємо приблизно 20 хвилин. Кришки кип'ятимо десь 10 хвилин у воді.

Помідори та листя вишні та смородини, а також зелень кропу споліскуємо у воді. Викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога.

На дно кожної банки викладаємо по 3 горошини перцю, гілочку кропу, листя смородини та вишні, потім щільним шаром помідори.

У каструлі кип'ятимо воду, додаємо в неї кетчуп, цукор і сіль, ретельно перемішуємо. Наприкінці додаємо яблучний оцет. Чекаємо, доки все разом прокипить 1 хвилину і знімаємо з вогню. Заливаємо маринадом помідори у банках і накриваємо кришками, але не закочуємо.

Ставимо на плиту велику каструлю, на дно якої кладемо рушник чи марлю. Викладаємо в неї банки з помідорами, заливаємо їх водою по плічка. Стерилізуємо приблизно 10-15 хвилин після закипання води.

Закочуємо кришками і перевертаємо догори дном. Укутуємо теплим пледом або ковдрою до повного остигання приблизно на добу. Потім прибираємо в темне прохолодне місце до зими.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні