Якщо не знаєте, що приготувати для ситного перекусу, спробуйте зробити пиріжки з капустою - це завжди безпрограшний варіант. Для швидкості процесів краще використовувати квашену капусту, яку можна приготувати заздалегідь.

В основному тісто для пиріжків готують на дріжджах, але цей процес більш тривалий. Також існує маса рецептів "нашвидкуруч", на кефірі.

picture Фото: Pixabay

Інгредієнти: кефір (300 мл), цукор (1 ч. л.), сіль (1 ч. л.), сода (1 ч. л.), олія (3 ст. л.), борошно (400-500) г), квашена капуста (для начинки).

Приготування:

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

У великій мисці змішайте кефір, соду, сіль, цукор та 1 ст.л. рослинної олії. Перемішайте і поступово вводьте борошно. Добре перемішайте ложкою, потім влийте масло, що залишилося, і замісіть тісто руками. Воно має вийти м'яким та еластичним. Накрийте харчовою плівкою та залиште "відпочити" на 30 хвилин.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Тим часом займіться начинкою. Капусту відіжміть від розсолу, викладіть у сковороду і тримайте на вогні, доки не випарується вся рідина. Якщо капуста дуже кисла, можна розбавити її свіжою. Начинка має прохолонути.

picture Фото: Pixabay

Тісто розділіть на однакові шматочки, з кожного сформуйте плаский коржик. У середину помістіть по ложці капусти і сформуйте пиріжок.

Обсмажуйте на добре розігрітій олії по п'ять хвилин з кожного боку. Після перевертання сковороду накрийте кришкою. Подавайте пиріжки з капустою у теплими чи холодними. Смачного!