Лайм

Як заквасити капусту швидкого приготування: простий рецепт

Смачна та корисна страва знайде безліч застосувань

Квашена капуста – універсальний продукт. Її можна їсти самостійно, тушкувати, використовувати для приготування капусняку або начинки для пиріжків. Крім того, квашена капуста дуже корисна: у 300 г цієї страви знаходиться добова норма вітамінів С та К. Розповідаємо, як швидко заквасити капусту без укусу.

Інгредієнти (на банку 3 л): капуста (1 головка), морква (2 шт.), сіль (1 ст.л), цукор (2 ст.л.), кип'ячена вода (1 л).

Фото: Wikipedia

Приготування:

Капусту шаткуємо, щоб повністю заповнити трилітрову банку.

У літровій банці кип'яченої охолодженої води розчиняємо 1 столову ложку солі, 2 столові ложки цукру. Коли гранули розтануть, залийте банку і залиште відкритою на столі на добу.

Банку з квашеною капустою краще поставити в миску: сік гратиме і виливатиметься через верх. Його можна вливати назад.

Через добу капусту з банки пересипте у велику миску, щоб "провітрити", прибрати специфічний запах. Після цього поверніть квашену капусту в банку та поставте в холодильник. Там вона може зберігатися довго, поступово стаючи дедалі кислішою.

Фото: Getty Images

Прикмети:

Якщо квасити капусту в молодий місяць, вона вийде смачною та хрусткою. Якщо вам більше подобається м'яка та кисла капуста, готуйте її в останню чверть місяця.

Новини партнерів

Читайте також

Секрет - у спеціях: як приготувати найкраще курча табака

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати курча табака і які спеції треба додати

Щурі будуть обходити десятою дорогою: 5 бабусиних порад, щоб позбутися непроханих гостей

Експерти розповіли, як вивести щурів з дому і назвали перевірені способи боротьби з небезпечними гризунами

Справжня "шокова терапія": досвідчені городники розкрили секрет пророщування перців

Досвідчені городники розповіли про метод шокової терапії, який дозволить швидко проростити насіння перців