Лайм

Як заквасити капусту швидкого приготування: простий рецепт

Смачна та корисна страва знайде безліч застосувань

Квашена капуста – універсальний продукт. Її можна їсти самостійно, тушкувати, використовувати для приготування капусняку або начинки для пиріжків. Крім того, квашена капуста дуже корисна: у 300 г цієї страви знаходиться добова норма вітамінів С та К. Розповідаємо, як швидко заквасити капусту без укусу.

Інгредієнти (на банку 3 л): капуста (1 головка), морква (2 шт.), сіль (1 ст.л), цукор (2 ст.л.), кип'ячена вода (1 л).

Фото: Wikipedia

Приготування:

Капусту шаткуємо, щоб повністю заповнити трилітрову банку.

У літровій банці кип'яченої охолодженої води розчиняємо 1 столову ложку солі, 2 столові ложки цукру. Коли гранули розтануть, залийте банку і залиште відкритою на столі на добу.

Банку з квашеною капустою краще поставити в миску: сік гратиме і виливатиметься через верх. Його можна вливати назад.

Через добу капусту з банки пересипте у велику миску, щоб "провітрити", прибрати специфічний запах. Після цього поверніть квашену капусту в банку та поставте в холодильник. Там вона може зберігатися довго, поступово стаючи дедалі кислішою.

Фото: Getty Images

Прикмети:

Якщо квасити капусту в молодий місяць, вона вийде смачною та хрусткою. Якщо вам більше подобається м'яка та кисла капуста, готуйте її в останню чверть місяця.

Новини партнерів

Читайте також

Зустрічаємо Новий рік-2025: що поставити на стіл, щоб задобрити Змію

Розповідаємо, як зустрічати Новий рік 2025 - рік Змії, яка любить смачні страви, сімейну обстановку і спокій

Як накрити стіл на Різдво за одну годину: рецепти швидких закусок і салатів

Розповідаємо про прості рецепти страв і закусок, які можна приготувати на Різдво за одну годину

Святкуємо Святвечір: головні традиції українців і що не можна робити в цей день

Розповідаємо, які є традиції на Святвечір, які страви їдять на вечерю і що не можна робити