Літо - чудовий час для експериментів на кухні з ягодами. І якщо ви вже балували свою сім'ю вишневим труделем із листкового тіста, цього разу приготуйте шоколадні вареники з вишнями на пару. theLime підібрав для вас простий рецепт.

Інгредієнти: борошно (3-3,5 склянки), какао (2-3 ст. л.), кефір 2,5% (250 г), сода (0,5 ч. л.), сіль (щіпка), цукор (1 ч. л. на кожен вареник), рослинна олія (1 ст. л.), кип'ячена вода (70 мл), вишні без кісточок (300 г).

picture Фото: pinterest.com

Приготування:

Такі вареники можна приготувати як із замороженими вишнями, так і зі свіжими. Заморожені заздалегідь розморожуємо, потім промиваємо у прохолодній воді, залишаємо в друшляку, щоб витікла вся зайва рідина. Свіжі вишні промиваємо, видаляємо кісточки.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Для приготування шоколадного тіста розчиняємо у гарячій воді какао-порошок. Потім у кефір додаємо соду, щоб її погасити. Додаємо кефір у розчинене какао, вливаємо рослинну олію і все ретельно перемішуємо.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

В окрему миску просіюємо через сито борошно. Потім невеликими порціями додаємо його в рідкі інгредієнти, замішуємо тісто.

За допомогою качалки розкочуємо тісто в тонкий пласт 2,5-3 мм. Беремо кулінарне кільце або звичайну склянку і вирізаємо акуратні кружечки. На кожен з них кладемо трохи цукру та 3-4 ягоди вишні. Скріплюємо вареники півмісяцем, формуючи гарний край.

Такі вареники можна зварити традиційним способом або на пару в пароварці або мультиварці. Якщо немає ні того, ні іншого, можна зробити парову баню із підручних засобів:

    - ставимо на вогонь каструлю з водою, зверху на неї друшляк, який ідеально підходить по діаметру. Змащуємо його вершковим маслом, щоб вареники не прилипли. Викладаємо вареники на друшляк, а зверху накриваємо кришкою;

    - у каструлю або глибоку емальовану миску наливаємо воду, а зверху її щільно обв'язуємо марлею - тканину складаємо вдвічі, накриваємо зверху каструлю і закріплюємо імпровізовану сітку по краю каструлі резинкою. Вареники викладаємо зверху та накриваємо кришкою;

    - також можна придбати спеціальну металеву насадку з отворами для варіння на пару.

Готуємо вареники на пару приблизно 7-8 хвилин.

Акуратно знімаємо їх із парової бані та чекаємо, поки вони трохи охолонуть, щоб не обпектися гарячим вишневим соком. Подаємо до столу зі сметаною або кулькою улюбленого морозива.

picture Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.