Кожна господиня має свій фірмовий рецепт десерту, який вона звикла робити для своєї сім'ї. І якщо ви вже пекли тертий пиріг з яблуками, цього разу урізноманітніть звичне меню манником. theLime підібрав для вас найпростіший рецепт.

Інгредієнти: манна крупа (1 склянка), кефір (1 склянка), вершкове масло (20 г), цукор (100 г), сіль (щіпка), яйця (2 шт.), розпушувач для тіста (3 г).

picture Фото: pinterest.com

Приготування:

Кефір необхідно заздалегідь виставити з холодильника, щоб він став кімнатної температури. Потім виливаємо його в глибоку миску і висипаємо туди ж манну крупу. Ретельно перемішуємо, щоб не було грудочок, і залишаємо приблизно на 30 хвилин у теплому місці, щоб манка набрякла.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

В іншому посуді збиваємо яйця із цукром – до стану пишної піни. Потім яєчну масу виливаємо в кефір із манкою. Перемішуємо, додаємо розпушувач і трохи солі. Знову ретельно перемішуємо. Залишаємо тісто за кімнатної температури приблизно на 15 хвилин.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Форму для випічки змащуємо вершковим маслом та посипаємо тонким шаром манки.

Духовку наперед розігріваємо до 180°С. Виливаємо тісто у форму і ставимо в гарячу духову шафу. Випікаємо приблизно 40-50 хвилин. Наприкінці готовність можна перевірити дерев'яною шпажкою або зубочисткою.

Виймаємо з духовки, накриваємо форму з манником тарілкою та перевертаємо його. Чекаємо, поки він трохи охолоне, потім нарізаємо на порційні шматочки.

Подаємо до чаю або кави та насолоджуємося смаком.

picture Фото: pinterest.com