Домашня ковбаса - невід'ємна частина святкового столу на Великдень. Якщо ви вже визначилися з меню на свято і вибрали щось з рибних страв, обов'язково спробуйте рецепт домашньої ковбаси зі свинини.

Для її приготування на 10 порцій нам знадобляться наступні інгредієнти: свинина (1,3 кг), сало (300 г), свинячі кишки (1,5 кг), часник (4 зубчики), цибуля (250 г), коньяк (50 мл ), сіль, перець, лавровий лист, кмин і мускатний горіх - все це за смаком.

picture Фото: Pixabay

Як приготувати домашню ковбасу:

Ретельно промийте та очистіть кишки. Розведіть у теплій воді по одній столовій ложці солі та соди, замочіть у ній кишки та залиште на півгодини. Після цього промийте їх під проточною водою, видаліть зайві плівки та жир.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Виверніть кишки та знову помістіть до солоної води. У найближчі півгодини займіться фаршем.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Розділіть м'ясо та сало на дві частини. Першу частину подрібніть за допомогою блендера та додайте на кінчику ножа мускатний горіх. Другу наріжте на дрібні-дрібні шматочки.

Подрібніть цибулю та підсмажте її на рослинній олії. Додайте до неї нарізане м'ясо та сало. Підсмажуйте, але не доводьте до утворення скоринки.

В цей час подрібніть блендером всі спеції, змішайте все м'ясо, додайте часник, коньяк, сіль та інші спеції за смаком. Все ретельно перемішайте та залиште на півгодини.

Для додавання фаршу в кишки можна використовувати широку воронку або просто верхівку, відрізану від пластикової пляшки. Розділіть кишки на стрічки по півметра, в кожній туго зав'яжіть ниткою один кінець і щільно наповніть фаршем. Далі зав'яжіть ниткою й інший кінець.

Щоб ковбаса не розірвалася під час готування, варто проткнути її найтоншою голкою через кожні 7 см.

Покладіть ковбасу до рукава для запікання, додайте лавровий лист. Залиште на годину, після чого помістіть у духовку на 40 хвилин - запікайте з температурою 200 градусів.

Пізніше переверніть ковбасу на іншу сторону та запікайте ще 30 хвилин з температурою 175 градусів.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.