Чимало господинь полюбляють експериментувати на кухні. І якщо ви вже пекли морквяний пиріг із горіхами, цього разу урізноманітніть своє меню осетинським пирогом. theLime ділиться з вами простою інструкцією, як його зробити з начинкою з картоплі та солоного сиру.

Інгредієнти для тіста: борошно (300 г), молоко (100 мл), вершкове масло (30 г), свіжі або сухі дріжджі (10 г або 5 г), цукор (0,5 ч. л.), сіль (0,5 ч. л.).

Інгредієнти для начинки: картопля (3-4 шт.), адигейський сир (100 г), сметана або молоко (2 ст. л.), вершкове масло (40 г), сіль.

picture Фото: pinterest.com

Приготування:

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Для приготування тіста для осетинського пирога злегка підігріваємо в невеликому сотейнику молоко, додаємо до нього 100 мл теплої води, сіль, цукор та дріжджі. Перемішуємо до однорідної консистенції.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

На чисту робочу поверхню або дошку просіюємо через сито борошно - так, щоб вийшла невелика гірка. Робимо поглиблення і тонкою цівкою виливаємо дріжджову суміш. Потім додаємо вершкове масло, яке необхідно спочатку розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі, а потім остудити. Замішуємо тісто, за бажанням – досолюємо його. Перекладаємо його у велику миску, накриваємо рушником або харчовою плівкою та ставимо у тепле місце приблизно на 1 годину. За цей час тісто має значно збільшитись у розмірах.

Для приготування начинки беремо картоплю і ретельно промиваємо під проточною водою, щоб змити залишки бруду зі шкірки. Ставимо на плиту каструлю з водою і варимо картоплю "в мундирі" близько 25-35 хвилин. Потім виймаємо, чекаємо, доки вона охолоне, і чистимо. Перекладаємо очищені бульби в миску та розминаємо виделкою.

Адигейський сир, молоко або сметану додаємо до картоплі та також розтираємо виделкою. За бажанням солимо і перемішуємо.

Тісто, що підійшло, розминаємо долонею і формуємо з нього коржик товщиною 7-10 мм. Викладаємо його на деко, застелене пергаментом.

На середину коржика висипаємо начинку, розрівнюємо її по всій поверхні, а потім кінці тіста стягуємо до середини та защипуємо. Розрівнюємо поверхню, а також робимо зверху надріз для виходу пари.

Духовку наперед розігріваємо до 200°С.

Ставимо в гарячу духову шафу і випікаємо близько 15-20 хвилин до утворення рум'яної скоринки. Потім виймаємо пиріг і змащуємо його розтопленим вершковим маслом.

Подаємо до столу, порізавши на порційні шматочки, і насолоджуємось смаком.

picture Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА