Чимало господинь вже настільки звикли, що середина літа - це час різних заготовок на зиму, що для них цей процес став своєрідним ритуалом. Але якщо ви - починаюча господиня і поки що тільки спробували замалосолити огірки, радимо вам зробити огірки по-королівськи або салат "Зимовий король". theLime ділиться з вами перевіреним рецептом.

Інгредієнти: огірки (5 кг), цибуля ріпчаста (1 кг), кріп (300 г), оцет столовий 9% (100 мл), цукор (5 ст. л.), сіль (2 ст. л.), перець чорний горошком, гірчичні зерна (за смаком і бажанням).

picture Фото: pinterest.com

Приготування:

Огірки промиваємо під проточною водою від піску і землі. Кладемо в глибоку миску і заливаємо їх холодною відфільтрованою водою приблизно на годину. Це необхідно для того, щоб вийшло повітря, що знаходиться в порах огірків.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Ріпчасту цибулю очищуємо від шкірки, обполіскуємо її та зелень водою. Викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Огірки нарізаємо кільцями або півкільцями, а цибулю - півкільцями або соломкою. Кріп рубаємо дуже дрібно.

Перекладаємо нарізані овочі у велику ємність, додаємо цукор, сіль. Перемішуємо чистою дерев'яною лопаткою і залишаємо при кімнатній температурі приблизно на 30-40 хвилин, щоб вони пустили сік.

За цей час стерилізуємо банки і кришки. Миємо їх під проточною водою з харчовою содою або миючим засобом, кришки кидаємо в каструлю з окропом і проварюємо хвилин 5-10. Банки стерилізуємо на водяній бані, в духовці або мікрохвильовій печі. Якщо банки невеликого розміру, вистачить і 10-15 хвилин.

Після того, як овочі пустили сік, перекладаємо їх у велику емальовану каструлю. Додаємо до них оцет, дрібно нарізаний кріп, зерна гірчиці та чорний перець горошком, перемішуємо і ставимо на плиту. Доводимо до кипіння на середньому вогні, чекаємо, поки огірки змінять свій колір з яскравого на більш тьмяний - на це піде не більше 5-7 хвилин.

Розкладаємо салат у стерильні банки за допомогою ополоника так, щоб маринад повністю покрив огірки. Закриваємо або закочуємо чистими кришками і ставимо догори дном. Накриваємо пледом, теплою ковдрою або рушником - у такому вигляді салат буде остигати протягом 2-3 днів. Потім ставимо банки в прохолодне темне місце, а взимку - відкриваємо банку і насолоджуємося ароматною закускою до риби або м'яса.

Така заготовка також стане відмінною основою для розсольника або м'ясної солянки.

picture Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.