Дуже багато хто любить знамениті французькі круасани. Ці повітряні булочки з різними начинками стали шалено популярні не тільки в Україні, але і по всьому світу. Але як приготувати їх своїми руками? Дуже просто!

Для приготування круасанів нам знадобляться такі інгредієнти: листкове дріжджове тісто (300 г), куряче яйце (1 шт). Для начинки нам потрібен буде джем, шоколад або згущене молоко (на ваш смак). Тож почнемо.

picture

Крок 1: Тісто потрібно розморозити і розкачати на рівній поверхні, попередньо посипавши її борошном або застеливши папером для запікання. Найкраще зробити і те, і інше. Так ви точно зможете уникнути прилипання.

Крок 2: Тісто треба розкачати в лист товщиною приблизно в половину сантиметра.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Крок 3: Розрізати тісто на трикутники. У широкий край трикутників чайною ложкою покласти начинку, потім акуратно загорнути тісто, щоб воно набуло форму майбутнього круассана. Щоб вам простіше було зрозуміти цю хитру технологію, ми докладаємо ілюстрацію нижче.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

picture

Крок 4: Перекладаємо круасани на деко, застелене папером для запікання. Залишаємо постояти півгодини, прикривши тканинною серветкою.

Крок 5: Змащуємо круасани збитим яйцем і відправляємо в духовку на півгодини. Ідеальна температура для запікання - 180 градусів.

Крок 6: Готові круасани варто трохи остудити і подавати на стіл.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.