Іноді стравам не вистачає якоїсь родзинки, і саме соус може виправити це. І якщо ви вже навчилися готувати гостру гірчицю або соус бешамель до макаронів, поекспериментуйте також з майонезом. theLimе ділиться перевіреним рецептом.

Інгредієнти: яйце (1 шт.), рослинна олія (160 мл), лимонний сік (1 ст. л.), гірчиця (1 ч. л.), цукор (0,5 ч. л.), сіль (0, 5 ч. л.), перець чорний мелений.

picture Фото: pinterest.com

Приготування:

Найкраще готувати домашній майонез у склянці для блендера. Виливаємо туди невелику кількість рослинної олії, а також висипаємо сіль, цукор, гірчицю та перець (за бажанням). Наприкінці розбиваємо одне яйце.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Ніжкою занурювального блендера "наступаємо" на яйце і не піднімаємо доти, доки з-під неї не з'явиться густа емульсія. Потім починаємо рухати, щоб досягти однорідної консистенції. Продовжуємо збивати, поступово доливаючи рослинну олію.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Наприкінці додаємо лимонний сік, ще раз перебиваємо масу блендером – вона повинна трохи посвітлішати. Ось і все – густий домашній майонез готовий.

Його можна відразу ж подавати до салатів чи будь-яких інших страв або ж перекласти в банку, закрити герметично кришкою і прибрати в холодильник на зберігання. Термін придатності домашнього майонезу – не більше 2 днів.

picture Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.