Іноді стравам не вистачає якоїсь родзинки, і саме соус може виправити це. І якщо ви вже навчилися готувати білий соус для піци або домашній майонез, поекспериментуйте також із соусом бешамель, який доповнить пасту, лазанью чи макарони. theLime ділиться перевіреним рецептом.
Інгредієнти: молоко (700 мл), вершки (150 мл), борошно пшеничне (1-2 ст. л.), вершкове масло (30 г), сіль, перець чорний мелений, мускатний горіх мелений.
Приготування:
Розтоплюємо на сковороді або в сотейнику з товстим дном вершкове масло – краще взяти жирністю не менше 82,5%.
Потім всипаємо пшеничне борошно. Активно перемішуємо ці два інгредієнта вінчиком, щоб все не пригоріло. Тримаємо на плиті кілька хвилин – за цей час суміш має набути легкого горіхового аромату.
В іншій каструлі підігріваємо молоко, але не доводимо його до кипіння. Тонкою цівкою вливаємо половину молока в сковороду з маслом і борошном. Ретельно перемішуємо вінчиком, щоб не було грудочок.
Коли маса стане однорідною, вливаємо до неї решту молока. Перемішуємо ще раз.
Потім додаємо сіль, перець та мускатний горіх, а також вершки. Продовжуємо тримати соус на плиті доти, доки він не закипить, далі варимо близько 3-5 хвилин. Чим густіший соус, тим швидше він може пригоріти, тому весь час помішуємо, щоб цього не сталося.
Знімаємо соус з плити і подаємо до пасти або використовуємо для лазаньї.
- Раніше ми розповіли як приготувати домашній соус барбекю на зиму.
- Читайте також на theLime, як зробити кетчуп в домашніх умовах.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.