Лайм

Як приготувати смачний соус бешамель до макаронів: простий рецепт

Зробити його зовсім нескладно

Іноді стравам не вистачає якоїсь родзинки, і саме соус може виправити це. І якщо ви вже навчилися готувати білий соус для піци або домашній майонез, поекспериментуйте також із соусом бешамель, який доповнить пасту, лазанью чи макарони. theLime ділиться перевіреним рецептом.

Інгредієнти: молоко (700 мл), вершки (150 мл), борошно пшеничне (1-2 ст. л.), вершкове масло (30 г), сіль, перець чорний мелений, мускатний горіх мелений.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Розтоплюємо на сковороді або в сотейнику з товстим дном вершкове масло краще взяти жирністю не менше 82,5%.

Потім всипаємо пшеничне борошно. Активно перемішуємо ці два інгредієнта вінчиком, щоб все не пригоріло. Тримаємо на плиті кілька хвилин – за цей час суміш має набути легкого горіхового аромату.

В іншій каструлі підігріваємо молоко, але не доводимо його до кипіння. Тонкою цівкою вливаємо половину молока в сковороду з маслом і борошном. Ретельно перемішуємо вінчиком, щоб не було грудочок.

Коли маса стане однорідною, вливаємо до неї решту молока. Перемішуємо ще раз.

Потім додаємо сіль, перець та мускатний горіх, а також вершки. Продовжуємо тримати соус на плиті доти, доки він не закипить, далі варимо близько 3-5 хвилин. Чим густіший соус, тим швидше він може пригоріти, тому весь час помішуємо, щоб цього не сталося.

Знімаємо соус з плити і подаємо до пасти або використовуємо для лазаньї.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Дружина Віктора Павліка влаштувала їхньому 3-річному сину-імениннику морську вечірку: відео

Молода дружина Віктора Павліка продемонструвала у мережі теплі сімейні кадри з вечірки у морському стилі на честь дня народження сина

Перший вихід у світ: Лілія Ребрик з'явилася на заході з тримісячною донечкою

Популярна телеведуча Лілія Ребрик поділилася у мережі фото з 3-місячною дочкою Аделіною на сімейному форумі з благодійною місією

Готуємо соковиту лазанью з домашнього тіста: покроковий рецепт

Як у домашніх умовах приготувати смачну лазанью з соусами Бешамель та Болоньєзе, щоб урізноманітнити звичне меню своєї родини