Оселедець - універсальний продукт, який входить до багатьох страв. Це і самостійна закуска, і важливий інгредієнт у салатах, який потрібно вміти правильно чистити.

Український кулінар Євген Клопотенко на своєму сайті розповів, якими методами варто скористатися, аби почистити оселедець.

picture
Оселедець
depositphotos.com

За словами Клопотенка, аби підготувати оселедець до роботи, на підхваті мають бути гострий ніж, обробна дошка, паперові рушники та пінцет. Знадобляться і силіконові рукавички.

Передусім харчовою плівкою або пергаментнмим папером треба застелити робочу поверхню. 

Читайте також: Секрет у маринаді: як приготувати соковитий стейк з лосося

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Класичний метод

Покласти рибу на дошку. Відрізати голову.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Наступний крок - розрізати черевце риби, видаливши всі нутрощі.

Ікру або молоки можна залишити, подавши разом із рештою оселедця. Темну плівку всередині риби зчистити за допомогою ножа, аби риба не мала гірчинки. Промити холодною водою.

Уздовж хребта зробити надріз. Зняти з оселедця шкіру, схопивши її пальцями та потягнувши від хвоста до голови.

Відділити хребет із кістками від філе. Дочистити філе від кісточок, скориставшись пінцетом. Промити філе під холодною водою, висушивши паперовим рушником.

"Закручений" метод

Рибі відрізати голову, видалити нутрощі та зняти шкіру.

Взяти оселедець за хвоста, обережно розтягуючи обидва кінчики в різні боки. Перекрутити рибу головою вперед через хвіст і тягнути за кінчики хвоста в різні боки. Таким чином оселедець розділиться на дві частини.

Відділити хребет від філе. Перевірити, чи всі кістки видалені. За потреби скористатись пінцетом.

Раніше ми писали, як швидко приготувати смачні мішечки з лососем. Подавати смакоту гарячою.

Цікаві новини для вас: