З лосося можна приготувати безліч страв - оригінальних та доволі простих, які також матимуть незабутній смак.  Авторка українського кулінарного блогу Валерія Велігура розповіла, як смачно запекти стейк лосося у насиченому маринаді.

На сторінці в Instagram вона наголосила, що апетитний смак страви - завдяки маринаду.

picture
Колаж

Інгредієнти

  • два стейки лосося;
  • одна велика картоплина;
  • цибулина;
  • пів морквини;
  • перець;
  • шість маленьких суцвіть броколі.

Читайте також: "Ніколи не розчарують": як швидко приготувати смачні мішечки з лососем

Інгредієнти для маринаду

  • 1,5 ст. л. меду;
  • цедра й сік лайма або лимона;
  • 1 ч. л. свіжого натертого імбиру;
  • 6 ст. л. соєвого соусу;
  • чорний мелений перець;
  • 1/3 ч. л. олії;
  • один зубчик часнику.

Приготування

З пергаменту сформувати човники.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Для маринаду змішати мед, цедру та сік лимона. Додати подрібнені імбир та часник, соєвий соус, перець та олію.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Приблизно на десять хвилин помістити рибу в маринад.

У паперові кораблики викласти картоплю, моркву, броколі та цибулю, нарізані тонкими пластинками. 

Тепер черга найголовнішого - замаринованої рибки. Усю цю красу помістити у добре розігріту духовку приблизно на 30 хвилин.

Раніше ми писали, як приготувати класичні вергуни в пудрі. Це печиво часто робили на свята, а на Полтавщині відкрили музей, присвячений вергунам.

Цікаві новини для вас: