Класичне картопляне пюре як ніжний гарнір - це вже класична страва, якою нікого не здивуєш. Але якщо хотеться подивитися на картоплю по-новому, то чому б не приготувати смачні фрикадельки із засмажкою.

Кулінарний сайт Shuba запропонував свій рецепт картопляних фрикадельок. 

picture
Картопля
depositphotos.com

Інгредієнти

  • п'ять відварених картоплин;
  • п'ять сирих картоплин;
  • 4 ст. л. крохмалю;
  • 4 ст. л. борошна;
  • 1 ч. л. солі;
  • 1/2 ч. л. перцю;
  • фарш за смаком;
  • кілька цибулин;
  • 100 г копченої грудинки.

Читайте також: Англійські картопляні млинці - смачний сніданок із залишків вчорашнього пюре

Приготування

Картоплю відварити у мундирах. А сиру картоплю натерти на тертці, відтиснувши зайву рідину. Змішати її разом із вареною картоплею, додавши борошно, крохмаль, перець і сіль.

Фарш підсмажити з цибулею та додати до цієї маси. Можна сюди додати трохи улюбленої зелені.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА
picture
Фрикадельки
Скріншот

Руками сформувати фрикадельки середнього розміру, запанірувавши їх у борошні.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Відварити у підсоленому окропі вироби, поки фрикадельки не спливуть на поверхню.

Для засмажки дрібно нарізати цибулю із грудинкою, підсмажити й подавати із фрикадельками.

Раніше ми писали, як приготувати картоплю по-селянськи із хрумкою скоринкою. Процес приготування такої картоплі займає менше години.

Цікаві новини для вас: