Класичне картопляне пюре як ніжний гарнір - це вже класична страва, якою нікого не здивуєш. Але якщо хотеться подивитися на картоплю по-новому, то чому б не приготувати смачні фрикадельки із засмажкою.
Кулінарний сайт Shuba запропонував свій рецепт картопляних фрикадельок.
Інгредієнти
- п'ять відварених картоплин;
- п'ять сирих картоплин;
- 4 ст. л. крохмалю;
- 4 ст. л. борошна;
- 1 ч. л. солі;
- 1/2 ч. л. перцю;
- фарш за смаком;
- кілька цибулин;
- 100 г копченої грудинки.
Читайте також: Англійські картопляні млинці - смачний сніданок із залишків вчорашнього пюре
Приготування
Картоплю відварити у мундирах. А сиру картоплю натерти на тертці, відтиснувши зайву рідину. Змішати її разом із вареною картоплею, додавши борошно, крохмаль, перець і сіль.
Фарш підсмажити з цибулею та додати до цієї маси. Можна сюди додати трохи улюбленої зелені.
Руками сформувати фрикадельки середнього розміру, запанірувавши їх у борошні.
Відварити у підсоленому окропі вироби, поки фрикадельки не спливуть на поверхню.
Для засмажки дрібно нарізати цибулю із грудинкою, підсмажити й подавати із фрикадельками.
Раніше ми писали, як приготувати картоплю по-селянськи із хрумкою скоринкою. Процес приготування такої картоплі займає менше години.
Цікаві новини для вас:
- Ідеальні з соусом: Євген Клопотенко розповів, як приготувати солоні гарбузові оладки
- "Ніколи не розчарують": як швидко приготувати смачні мішечки з лососем
- "Три склянки" – найпопулярніший рецепт млинців: як їх приготувати