Лайм

Автора хіта "I Believe I Can Fly" засудили до 30 років в'язниці за сексуальні злочини

Судовий процес тривав близько місяця

55-річного американського репера R. Kelly (справжнє ім'я – Роберт Келлі) засудили до 30 років позбавлення волі у федеральній в'язниці. Його звинуватили у злочинах сексуального характеру та торгівлі людьми.

Про це повідомив таблоїд TMZ із посиланням на заяву судді федерального суду у Брукліні. Сексуальні домагання та насильство по відношенню до жінок та підлітків артист здійснював протягом десятків років. Присяжні визнали виконавця хіта "I Believe I Can Fly" винним ще минулого року, вирішувалося питання про термін його ув'язнення.

Фото: Getty Images

З огляду на тяжкість злочинів репера, федеральна прокуратура рекомендувала як вирок засудження терміном не менше 25 років. Відомо, що судовий процес тривав близько місяця.

Досвідчені адвокати та відмова від свідчень не допомогли артисту уникнути покарання. Прокуратурі вдалося знайти свідків, які розповіли, що менеджери, охоронці та помічники допомагали реперу знаходити жертв.

Фото: Getty Images

Нагадаємо, у вересні 2021 року суд визнав артиста винним у сексуальній експлуатації жінок та неповнолітніх дівчат. Співаку загрожувало покарання аж до довічного ув'язнення. 45 свідків заявили про сексуальне та фізичне насильство з боку R. Kelly. За їхніми словами, він тримав їх під замком і шантажував. Деяким жертвам на момент скоєння злочину не було 18 років.

R Kelly став популярним у 1990-х роках як співак та автор пісень у стилі RʼnʼB. Він володар трьох "Греммі" та автор хіта "I Believe I Can Fly" з фільму "Космічний джем". За даними журналу Billboard, є найбільш успішним сольним співаком 1990-х за кількістю синглів, що потрапили до сорока кращих композицій США.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

alyona alyona і Jerry Heil виступатимуть у першому півфіналі "Євробачення-2024": про що їхня пісня

alyona alyona і Jerry Heil беруть участь у Євробаченні 2024 з песнею Teresa & Maria - про що вона, чому артисток критикували

Український актор Євген Шумілов загинув на фронті, захищаючи пораненого побратима

На фронті загинув український актор театру та кіно Євген Шумілов, який захищав Україну від початку повномасштабної війни

Українська співачка повідомила про третій викидень і зізналася, чи хоче ще дітей

Співачка Альона Омаргалієва розповіла, що пережила три викидні - виконавиця зізналася, чи не втратила надію народити другу дитину