Лайм

Роджера Вотерса з Pink Floyd офіційно визнали персоною нон грата у Кракові через підтримку РФ

За таке рішення проголосували 40 місцевих депутатів

Колишній учасник англійського гурту Pink Floyd Роджер Вотерс, який не приховує своїх проросійських поглядів, визнаний персоною нон грата у Кракові. Після публічного звернення музиканта до Олени Зеленської і листа до Путіна за відповідне рішення проголосувало 40 місцевих депутатів із сорока. Не було тих, хто виступив проти чи утримався.

У резолюції повідомляється, що Краків, як місто-побратим Львова та Києва, "має особливе зобов’язання зайняти позицію проти просування дезінформації, що принижує український народ". Детальніше про це розповідає видання Do Rzeczy.

Фото: facebook.com/rogerwaters

Депутати проголосували за те, щоб і Вотерс, і будь-які інші особи, які виступатимуть на підтримку злочинного кремлівського режиму, були небажаними гостями в Кракові.

"Зважаючи на злочинний напад Росії на Україну, а також нових військових злочинів, скоєних російськими солдатами, депутати Королівської Столиці Кракова висловлюють обурення тезами та заявами громадянина Роджера Вотерса щодо російського вторгнення в Україну", - йдеться в резолюції.

Фото: Getty Images

Нагадаємо, Вотерс мав виступати у Кракові у квітні 2023 року, однак його концерт відмінили. Після пропагандистських заяв поляки вже тоді заявили, що можуть визнати музиканта персоною нон грата.

Роджер Вотерс - британський музикант, рок-композитор, поет. Відомий своєю кар'єрою та лідерством в англійському рок-гурті "Pink Floyd". Уотерс – фігурант бази "Миротворець" за проросійські погляди. У серпні він назвав Джо Байдена "воєнним злочинцем", який "розпалює вогонь" в Україні. Музикант звернувся до Зеленського та порадив сісти за стіл переговорів з окупантами, а США закликав не постачати зброю Україні.

  • Тим часом ще один пропагандист Антон Шагін, зірка фільму "Стиляги", побажав перемоги брату, який долучився до окупантів з армії РФ. Актор-путініст гаряче підтримав рішення родича.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Ніхто не може мені заборонити: скандальна Алхім висловилася про мовне питання та ставлення до Путіна

Анна Алхім заявила, що перейде на українську, коли від неї всі відчепляться, а також зазначила, що Путін продовжує нагинати весь світ

В'ячеслав Узєлков повідомив про виписку з лікарні та розповів про самопочуття після кількох операцій

В'ячеслав Узєлков розповів про своє самопочуття після кількох перенесених операцій, а також показав фото з лікарні - його виписують

Обіцяємо представити найкращим чином: alyona alyona і Jerry Heil поїхали на "Євробачення-2024"

alyona alyona і Jerry Heil відправилися до міста Мальме на Євробачення 2024 - артистки показали, як їх проводжали на конкурс