Лайм

З початку квітня сплять у підвалі: Ольга Харлан розповіла про батьків у Миколаєві

Вмовляння доньки поїхати за кордон виявилися марними

Українська фехтувальниця на шаблях, олімпійська чемпіонка Ольга Харлан народилася та виросла у Миколаєві. Місто вже 8 місяців поспіль перебуває перед постійними обстрілами рашистів, однак батьки спортсменки все одно не планують нікуди виїжджати.

У програмі "ЖВЛ" Харлан поділилася, що неодноразово розмовляла з рідними людьми про переїзд з нею до Італії, де зараз мешкає і тренується чемпіонка. Проте Геннадій Анатолійович та Ірина Гаріївна впевнені, що краще ночувати у підвалі, але вдома.

"З початку квітня вони сплять у підвалі нашого будинку, потроху вони там вже обжилися. Всі ці місяці я їх вмовляла поїхати зі мною в Італію, сварилася з ними, плакала, істерила, але потім зрозуміла, що вони не хочуть. Їм краще спати у підвалі, але в себе вдома. Ось це сутність нашого народу, тому що ми попри все хочемо жити там, де наш дім, де наша сім'я", - поділилася подробицями знаменитість.

Забрати до себе за кордон фехтувальниці вдалося лише сестру із племінником. Вона приїхала за ними у березні автівкою в Чернівці. Там у спортсменки були всього півгодини, аби побачити та обійняти батьків. Геннадій Анатолійович та Ірина Гаріївна перший місяць повномасштабної війни жили на Прикарпатті, однак більше розлуки з домом вони не витримали.

Фото: instagram.com/olgakharlan

Харлан не приховує, що сильно переживає за батьків, але все ж продовжує тренуватися. Зізнається, що в особливо важкі моменти згадує українських захисників:

"Після ракетних обстрілів рашистами Києва я зайшла до залу, де був тільки мій тренер, і я просто плакала перед тренуванням. Він мені сказав: "Оля, якщо хочеш, йди. Побудь вдома". Я відповіла: "Ні". Ці сволоти не зможуть зупинити мене в тому, що я дуже сильно люблю. Я не дам їм можливості зламати мене настільки, щоб я не змогла тренуватись. В такі моменти я думаю про наших воїнів, які це все бачать і знають, що їм не можна зупинятись".

Читайте також: Вибір був очевидний: Харлан назвала найнеймовірнішого з українців.

Фото: instagram.com/olgakharlan

Ольга Харлан - українська фехтувальниця на шаблях, олімпійська чемпіонка 2008 року та срібна призерка Олімпійських ігор 2016 року в командній першості, бронзова призерка Олімпійських ігор 2012 та 2016 років в індивідуальній першості, шестиразова чемпіонка світу (2013, 2014, 2017, 2019 роки в індивідуальній першості, 2009 та 2013 роки в командній першості), восьмиразова чемпіонка Європи (2009, 2011, 2012, 2013, 2014, 2019 роки в індивідуальній першості, 2009 та 2010 роки в командній першості), заслужений майстер спорту з фехтування. 29 березня 2016 року ім'я Ольги Харлан було вписано у міжнародний Зал слави FIE. Батько Ольги раніше займався вітрильним спортом.

  • На початку вересня Дорофєєва розповіла про родину в окупованому Криму. "Для мене це величезний біль і дуже складна тема", - сказала співачка.
  • Також Олена-Крістіна Лебідь показала зустріч із мамою, яка виїхала з Херсону. Телеведуча нарешті зустрілася з рідною людиною.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

В'ячеслав Узєлков повідомив про виписку з лікарні та розповів про самопочуття після кількох операцій

В'ячеслав Узєлков розповів про своє самопочуття після кількох перенесених операцій, а також показав фото з лікарні - його виписують

Обіцяємо представити найкращим чином: alyona alyona і Jerry Heil поїхали на "Євробачення-2024"

alyona alyona і Jerry Heil відправилися до міста Мальме на Євробачення 2024 - артистки показали, як їх проводжали на конкурс

Що зараз з епатажною зіркою "Євробачення" Неттою, яка співала з alyona alyona під час війни в Україні

Нетта Барзілай випускає пісні на івриті та займається волонтерством - ізраїльська співачка не говорить про війну в Україні