Лайм

У Кремль на драконі: автор "Гри престолів" відповів на ядерні погрози Путіна

Джордж Мартін помріяв про упокорення диктатора

Серіал "Гра престолів" на основі романів Джорджа Мартіна виходив з 2011 по 2019 рік і став справжнім світовим хітом. Найпотужнішою зброєю фентезі-саги, яка допомогла героїні Дейнеріс Таргарієн захопити королівську владу та знищити ворогів, були дракони. Тепер письменник мріє, щоб дракони переконали Кремль відмовитись від ядерного шантажу.

Фото: HBO

Радикальний сценарій Мартін озвучив у шоу "The Late Show" Стівена Колберта.

"Ядерна війна стає все більш вірогідним сценарієм, вона може статися. Навіть у старих фантастичних книгах після ядерної війни були хороші люди, які збиралися разом і відновлювали цивілізацію. Оптимізм завжди був присутній, хоча фон був жахливим. Чи можемо ми бути оптимістами сьогодні? Що ми будемо робити, якщо Путін справді використовує ядерну бомбу? Я б хотів мати дракона, щоб полетіти до Кремля", - висловився автор "Гри престолів".

Читайте на тему: Що робити у разі ядерного удару: покрокова інструкція.

Спойлер: у фіналі серіалу "Гра престолів" Дейєнеріс Таргарієн на драконі прилітає до столиці Семи Королівств. Незважаючи на капітуляцію ворогів, вона спалює та руйнує місто. Джордж Мартін не уточнив, чи наважився б він спалити Кремль, але його коментар публіка зустріла бурхливими оплесками.

Раніше Джордж Мартін не був таким радикальним у висловлюваннях. В особистому блозі він називав Путіна "злісним бандитом", але росіян, ґрунтуючись на власному досвіді, вважав "добрими людьми", які потрапили під керівництво "жахливих лідерів".

Новини партнерів

Читайте також

Анастасія Приходько зневажливо висловилася про пісню представниць України на "Євробаченні-2024"

Анастасія Приходько заявила, що замість Альони Альони і Джері Хейл на Євробачення-2024 мав їхати Меловін з піснею Dreamer

Як зараз виглядає і чим займається Ігор Воєвуцький - колишній соліст гурту "Авіатор"

Колишній соліст гурту Авіатор Ігор Воєвуцький служить у ДФТГ та займається сольною кар'єрою - як склалася його доля

Василь Вірастюк зізнався, що зрадив дружину і вчетверте став батьком

Василь Вірастюк вперше зізнався, що у нього народився син від жінки, з якою він зрадив свою дружину Інну