Лайм

Під шум війни: з гурту "Антитіла" в суді намагалися стягнути мільйон гривень і вилучити пісні

Суд став на бік музикантів

Тарас Тополя та інші учасники гурту "Антитіла" розповіли про судові позови, з якими зіштовхнулися у 2022 році, поки служили бойовими медиками на фронті. Музиканти стверджують, що "патентні тролі" намагалися відсудити у них мільйон гривень та видалити з цифрових платформ три пісні.

Фото: instagram.com/antytila_official/

"Патентними тролями" називають компанії або людей, головним бізнесом яких є отримання платежів за використання патентів, що їм належать. Запатентувати при цьому можна різні речі і явища. Так, "Антитіла" стверджують, що волинський підприємець Сергій Лапковський запатентував поєднання певних музичних тональностей та темпів, почув його у піснях гурту та намагався стягнути з них величезний штраф.

"Поки рвуться снаряди та обриваються українські життя, під шум війни волинські підприємці намагалися вдруге, втретє і вчетверте протягом року зірвати мільйони з групи Антитіла", - йдеться у публікації музикантів.

Лапковський нібито намагався збільшити суму виплат до 40 тис. доларів США (понад 1,5 млн грн), вилучити пісні гурту з усіх цифрових платформ та ефірів радіо, заборонити їхнє живе виконання. Київський апеляційний суд став на бік артистів, і тепер вони готові поставити в резонансній справі крапку.

Читайте також: Гурт "Антитіла" випустив потужну пісню "Фортеця Бахмут" та показав у кліпі кадри зруйнованого міста.

"Антитіла не лише у своїх інтересах, а й на користь всієї музичної індустрії докладають максимум зусиль для скасування дії даного патенту, щоб українські музиканти могли творити вільно, не оглядаючись на те, чи не порушили вони запатентовані кимось природні фізичні, акустичні явища, – пишуть вони. – Вони хотіли створити певний судовий прецедент для того, щоб кошмарити потім кожного українського виконавця, але не вийде. Не на тих напали”.

Новини партнерів

Читайте також

Євгенія Власова пояснила зникнення зі сцени на роки та заговорила про відновлення кар'єри

Євгенія Власова розповіла, чому зникла із шоу-бізнесу - співачка заявила, що їй потрібно було зробити паузу через обставини у житті

Ірина Сопонару вийшла заміж за свого коханого-іноземця: акторка показала зворушливі весільні кадри

Ірина Сопонару і її обранець Ріс одружилися - акторка показала весільні кадри - що відомо про її особисте життя

Рожевий манікюр на випускний: стильні дизайни у модному кольорі

Дівчатам, які готуються до випускного, варто обрати ніжні відтінки манікюру, які асоціюються з молодістю та свіжістю. Рожевий колір манікюру може ідеального доповнити ваш образ