RU  UA

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Місто

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Бризки на 20 метрів і бульбашки з диму: циркові чудеса на воді у Києві

У київському цирку проходить унікальна вистава на воді

У київському цирку проходить унікальна вистава на воді Фото: circus.kiev.ua

У Київському національному цирку України відкриття 61-го сезону ознаменувалось прем’єрою вистави "Акваторія. Цирк на воді". Це шоу у басейні супроводжується унікальними світловими ефектами. Чим же захоплює ця вистава - бачив та розповідає "Апостроф".

Циркова програма в епіцентрі водограю

Замість звичного манежу глядачі побачили величезний басейн. Час від часу звідти виринають яскраво підсвічені бризки водограю різної довжини. Серед них є як величезні 20-метрові, так і водні феєрверки.

Шоу-програма теж пов’язана із водним світом: мешканці океанічних глибин, водні царівни й мавки та інші казкові істоти, які до того ж готові продемонструвати киянам довершену фізичну підготовку й спритність. А відтак на глядачів чекають карколомні трюки в повітрі, у воді, і, звісно, на твердій поверхні манежу.

"Повітряні жанри практично всі доопрацьовані й зображені в стилістиці води, - говорить "Апострофу" директор Київського національного цирку Владислав Корнієнко. - Ця постановка є оригінальною, її показують вперше".

Акробатичні номери на жердині спільно з заслуженим артистом Олегом Рибченко, атракціон "Ілюзія сучасності. Пташина клітка" за участі Євгена Новосьолова, "Світлодіодне шоу" з сяючим піксельним реквізитом, трюки з хулахупами під куполом цирку у виконанні Єлизавети Кудрі, яскраві папуги, що спускаються з гірки на скейті, а також еквілібристки в кумедних костюмах - все це частини цього запаморочливого шоу. А ще - повітряні гімнасти, які безстрашно літають під куполом, та канатохідці, які пройдуться по канату із зав’язаними очима.

Ну і куди ж без клоунів, які були адаптовані під водних персонажів.

Та особливий захват у малечі викликав новий атракціон "Бабл Шоу" у виконанні Надії Овчинникової – майстриня видувала бульбашки з диму!

"Кульки надуваються димом, спеціальними кольоровими наповнювачами, плюс оформлення задимлення та світлові рішення у своєрідному шоу кульок - не штучних, не віртуальних, а справжніх", - говорить директор цирку Владислав Корнієнко.

"Найбільше нам сподобалось, як надували кульки, і ще папужки були дуже кумедні, - говорить тато 4-річної глядачки. – А взагалі ми часто ходимо в цирк, але цирк на воді нам сподобався найбільше з усіх вистав. Ці фонтани, світлове шоу виглядають дуже яскраво. Наче справді потрапляєш у казку. Ми прийшли усією родиною, в нас ще є старший братик, якому 11 років, і вся родина була у захваті".

Цирк, Київ, виступ, сцена Фото: circus.kiev.ua
1 / 1
Цирк, Київ, виступ, сцена Фото: circus.kiev.ua
1 / 1
Цирк, Київ, виступ, сцена Фото: circus.kiev.ua
1 / 1
Цирк, Київ, виступ, сцена Фото: circus.kiev.ua
1 / 1
Цирк, Київ, виступ, сцена Фото: circus.kiev.ua
1 / 1
Цирк, Київ, виступ, сцена Фото: circus.kiev.ua
1 / 1
Цирк, Київ, виступ, сцена Фото: circus.kiev.ua
1 / 1
Цирк, Київ, виступ, сцена Фото: circus.kiev.ua
1 / 1
Цирк, Київ, виступ, сцена Фото: circus.kiev.ua
1 / 1
Цирк, Київ, виступ, сцена Фото: circus.kiev.ua
1 / 1
Цирк, Київ, виступ, сцена Фото: circus.kiev.ua
1 / 1

Замість кризи – басейн

Унікальний басейн місткістю 170 тонн став відповіддю Київського національного цирку на виклики пандемії та пов’язані з нею обмеження.

"Ми спромоглись вступити у відносини з різними виробниками і змонтували басейн. Якщо говорити про фонтани, то вони мають висоту підйому води до 20 м. Якщо ви піднімете очі до куполу, то побачите, що з куполу так само тече вода. І вода тече не просто фонтанчиком – там ціла система-машинерія. Оснащення дуже складне, - розповідає "Апострофу" Владислав Корнієнко. - Другий рік поспіль ми живемо в умовах певної обмеженості, що пов’язана з критично-панічним ставленням до відвідування масових заходів, а також економічною нестабільністю – відсутністю джерел фінансування ремонтів, подій, заходів, пошиття костюмів, обладнання. На тлі такої негативної картини ми презентуємо неймовірно оптимістичне дійство".

За словами директора, окрім басейну в цирку поставили нове світлове й звукове обладнання, а також LED-екрани, на яких можна прочитати назву номера, прізвища та імена виконавців. Є в цирку також оркестр живої музики. Не оминули увагою й фойє цирку – відтак казка починається вже із входу.

"Фойє першого і другого поверху винятково оформлені чудовим молодим художником у 3D-інсталяції, що створюють об’ємний ефект знаходження в середовищі води", - говорить директор.

За словами керівника, програма готувалась, починаючи із травня. А від початку року почали проводити тендери, пошук обладнання тощо.

"Найбільший кастинг, який був проведений Національним цирком - це був конкурс на відбір циркових артистів, хореографічних артистів, вокалістів. У нас є цікаві рішення з вокалом, нарівні з живою музикою, оркестрами. Ірина Різницька - наша чудова прима-солістка, а з минулого сезону з нами також почала працювати Вікторія Олізе, українська співачка джазового спрямування", - розповідає Владислав Корнієнко.

Зазначимо, що шоу "Акваторія. Цирк на воді" триватиме до 5 грудня. Але в планах цирку й інші програми – до Нового року глядачі зможуть побачити щонайменше три оригінальні шоу. Вже почалися репетиції шоу "Хеловін. Цирк акважахів". Розпочались також роботи над новорічною програмою "Дива Різдва 2022". Також, за словами керівництва, в планах є ще одна програма, яка матиме естрадно-цирковий, навіть формат мюзиклу, але вона поки що розробляється.