Лайм

Свято Грузії в Києві: в столиці пройде фестиваль "Тбілісоба на Андріївському узвозі"

Фестиваль "Тбілісоба на Андріївському узвозі" проводиться вже кілька років поспіль

5 і 6 жовтня на Андріївському узвозі в Києві пройде фестиваль українсько-грузинської дружби "Тбілісоба на Андріївському узвозі". Захід проводиться вже кілька років поспіль, в цьому році свято грузинської столиці пройде в серці Києва вже у восьмий раз.

Предметом дослідження фестивалю є феномен особливої дружби українців і грузин, взаємне захоплення культурою, звичаями і національними характерами між народами, які не мають спільного кордону, але, що мають споріднені душі.

Програма фестивалю включає три виставки: графіка і фото Тамаза і Нанукі Аваліані, проект дитячої культурної дипломатії і вуличну фото виставку робіт Олександра Вінницького. У літературній програмі - зустріч з автором книги "Грузинський роман" Хеленою Томасон, презентація книги "Зимове море" Георгія Нахуцрішвілі. Дводенна концертна програма об'єднує музику і танці двох народів, глядачі побачать виступи ансамблів "Іберіелі" та "Іберія", почують музичні сюрпризи від капели Ревуцького та Київського академічного муніципального духового оркестру, театру українського фольклору "Берегиня".

На фестивалі також виступлять артисти їз Грузії і України. Грузинський ансамбль Fires of Georgia стане спеціальним гостем заходу, він відкриє концертну програму фестивалю 5 жовтня. Хедлайнерами фестивалю стануть музичний колектив "Тифліс" з Тбілісі, гурти DUDU band і Ярра з Києва.

Організатори заходу також обіцяють школу грузинських танців для всіх бажаючих, конкурси та розіграші призів, майстер-класи з грузинської каліграфії і артистичний флешмоб. Киян і гостей столиці чекають виставка грузинських вин і квартал грузинської кухні. Особливі учасники фестивалю: виробники сувенірів і крафтових продуктів - учасники бойових дій в Донецькій і Луганській областях Veterano service.

Головні локації фестивалю на Андріївському узвозі: Музей-майстерня І.П. Кавалерідзе, будинок №15 – "замок Річарда Левове серце", бутік-готель "Воздвиженський", художня галерея ДІАЗ "Стародавній Київ" (№ 5/31). Головна сцена фестивалю розташована навпроти театру "Колесо".

Програма на сцені починається о 12:00 і триває до 19:00. Вхід вільний.

Читайте також

Танцювальні суботи, вар’єте, рок, ска-панк і вистави: Caribbean Club анонсує події квітня-травня

"Карибські вечорниці", вар’єте "Рояль" у форматі дінер-шоу, концерт EPOLETS: події квітня і травня в Caribbean Club

Легендарна VERKA SERDUCHKA зіграє благодійний концерт в Osocor Residence

VERKA SERDUCHKA виступить в Osocor Residencе з мегахітами і новою версією Dancing Lasha Tumbai

Афіша подій у Києві: "Карибські вечорниці", вар'єте "Рояль" з Lida Lee, спектаклі "Чорного квадрата"

Caribbean Club запрошує на події лютого: гостей чекають улюблені музичні, театральні та гумористичні заходи