Лайм

10 частих помилок, які заважають здоровому схудненню

Що потрібно зробити, щоб схуднення не було приречене на провал

Часто спроби швидко схуднути супроводжуються помилками, які можуть уповільнити процес скидання ваги або зовсім звести нанівець всю працю.

Основна проблема полягає в тому, що багато людей порушують правила дієтичного харчування, самі того не підозрюючи. На процес схуднення також впливає і режим сну. Якщо ви не висипаєтеся, лягайте спати в різний час, то у вас немає шансів отримати бажаний результат. Як схуднути швидко і що потрібно з'їсти, щоб схуднути - читайте в нашому сьогоднішньому матеріалі.

10 помилок, які не дадуть вам схуднути:

1. Одна з головних помилок тих, хто худне за допомогою дієт - захоплення білками. Їх надлишок в раціоні, навпаки, призводить до набору зайвої ваги.

2. Друга помилка - нестача овочів. Запам'ятайте, чим більше овочевих страв у вашому раціоні, тим швидше буде результат.

3. Ніколи не починайте свій день зі склянки свежевижетого соку. У такому "сніданку" більше шкоди, ніж користі. Сік підвищує рівень цукру в крові, організм виробляє більше інсуліну, виникає відчуття голоду, і, відповідно, ви починаєте більше їсти.

4. Ще одна поширена помилка - вживання спиртних напоїв. У період схуднення дієтологи радять пити звичайну воду, а алкоголь - виключити.

5. Недолік сну. Сон - важлива фізична потреба людини - організм відновлюється і регулюються метаболічні процеси. За годину сну людина витрачає 70 калорій.

6. Ще одна поширена помилка тих, що худнуть - голодування. Повністю відмовляючись від їжі ми не отримуємо бажаного результату, а тільки заробляємо нові серйозні проблеми зі здоров'ям.

7. Нерегулярні тренування - ще одна помилка. Для того, щоб домогтися бажаного результату, потрібно дотримуватися графіка тренувань. Якщо робити вправи тільки тоді, коли є настрій, то швидко схуднути вам не вдасться.

8. Зайві тренування - теж не є норма. Якщо дуже часто ходити в спортзал і при цьому сидіти на строгих дієтах, то ні до чого хорошого це не призведе.

9. Ще одна помилка - тренуватися на повний шлунок. Якщо ви поїли перед походом в спортзал, то організм буде спалювати не калорії, а перероблятиме те, що надійшло. Вживати їжу потрібно мінімум за дві години до тренування і через дві години після.

10. Помилка, яку не помічає більшість людей, не розуміючи, чому вага ніяк не скидається - недооцінювати калорійність страв. Навіть цілком корисні продукти потрібно обмежувати в кількості, якщо вони калорійні.

Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Лайм, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Експерт з боротьби зі старінням дав поради, як мати молодший вигляд за допомогою макіяжу

Які прості рекомендації допоможуть зберегти молодший вигляд та приховати гусячі лапки, зморшки, темні області під очима

Темний шоколад і вершковий блонд: який вигляд мають трендові відтінки волосся 2024 року

Професійні колористи розповіли, які відтінки волосся необхідно обирати навесні 2024 року, щоб виглядати стильно та бути у тренді

Як носити коротку стрижку і не виглядати старше своїх років: ключові поради для жінок

Чому короткі стрижки можуть візуально зістарити та як уникнути такої проблеми - фахівці поділились дієвими порадами