Лайм

Що робити, якщо волосся після фарбування стало занадто темним: 5 простих кроків

Дотримання цих правил може допомогти

Часто трапляється так, що після фарбування ми отримуємо зовсім не той результат, який хотіли. І надто темний колір волосся після процедури – одна із найпоширеніших помилок. Однак ситуацію можна виправити, і експерти сайту Garnier розповіли, як саме.

Вимийте колір

Замість шампуню для фарбованого волосся використовуйте звичайний. Промийте голову засобом один-два рази. Вже після кількох разів такого миття колір вдасться трохи вимити.

Фото: unsplash.com

Продовжуйте вимивати

Якщо ви хочете якнайшвидше висвітлити волосся, мийте голову кожного дня протягом наступних десяти днів після фарбування. Найкращим помічником у цьому для вас може стати зволожуючий або проти лупи шампунь, який не рекомендується використовувати для фарбованого волосся.

Також протягом цього періоду регулярно використовуйте зволожуючу маску. У такому випадку пігменту буде важко втриматися на волоссі і він почне вимиватися.

Читайте також: Як не варто фарбувати рідке волосся: стилістка дала поради.

Відновіть баланс

Коли почнете наближатися до бажаного кольору, дайте волоссю трохи перепочити. Усі вищевказані шампуні видаляють надлишки кольору, а також природні та захисні жири для волосся, шкірне сало, тому після їх використання потрібно відновити баланс. Для цього нанесіть на пасма живильні кондиціонери або маски для сухих та пошкоджених пасм. Дотримуйтеся рекомендацій, вказаних на упаковці кожного засобу.

Вчіться на помилках

Експерти радять дотримуватися двох дуже простих правил. Перше: ніколи не вибирайте колір, темніший за ваші брови. Друге: наступний відтінок волосся не повинен відрізнятися більше, ніж на два тони від природного.

Фото: unsplash.com

Фарбуйте лише за необхідності

Є дві речі, про які слід пам’ятати, думаючи про наступне фарбування волосся:

використання більш світлого відтінку поверх останнього, більш темнішого, - погана ідея. Це не спрацює і лише створить непотрібний стрес для вашої шевелюри.

Не слід наносити фарбу повторно, коли фарбування не вдалося. Спеціалісти рекомендують зачекати мінімум місяць перед наступною процедурою.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Вони додають віку: візажистка розповіла про 3 помилки, які роблять жінки після 50 років

Яких поширених помилок варто уникати в макіяжі для очей жінкам після 50 років, щоб візуально не здаватися ще старшими 

Експерт з боротьби зі старінням дав поради, як мати молодший вигляд за допомогою макіяжу

Які прості рекомендації допоможуть зберегти молодший вигляд та приховати гусячі лапки, зморшки, темні області під очима

Темний шоколад і вершковий блонд: який вигляд мають трендові відтінки волосся 2024 року

Професійні колористи розповіли, які відтінки волосся необхідно обирати навесні 2024 року, щоб виглядати стильно та бути у тренді