Лайм

Як носити коротку стрижку і не виглядати старше своїх років: ключові поради для жінок

Є кілька важливих моментів

Невдало підібрана зачіска може візуально додавати віку, як і невдало підібраний макіяж. Фахівці порталу Cibdol пояснили, в яких випадках коротка стрижка може зістарити та як уникнути появи подібної ситуації.

Читайте також: Експерти назвали найгірші помилки, які жінки роблять під час домашнього фарбування волосся.

Фото: unsplash.com

Чому коротка стрижка може візуально додавати віку

На це впливають кілька факторів, основні з них такі:

  • підкреслює втому обличчя. Справа у тому, що довге волосся допомагає замаскувати певні ділянки обличчя та недосконалості вздовж лінії щелепи та шиї, у той час як короткі стрижки позбавляють подібного ефекту та оголюють шкіру, підкреслюючи ознаки старіння.
  • Тон шкіри. Гладке довге волосся допомагає пом'якшити риси обличчя, а короткі пасма, навпаки, підкреслюють недоліки шкіри, зморшки, нерівний тон, сонячні плями, таким чином роблячи шкіру візуально старшою.
  • Сивина. При наявності короткої стрижки сиве коріння та відрослі пасма більш помітні - у таких випадках фарбування потрібно робити частіше, що може завдати шкоду волоссю. Якщо ви маєте світлу шкіру, то сильний контраст темного фарбованого волосся може бути не надто вдалою ідеєю, тому стилісти радять поєднувати більш теплі темні відтінки, які будуть гармонійно поєднуватися із тоном шкіри.
  • Невідповідність до форми обличчя. Короткі стрижки можуть не підходити тим, хто має довгу, вузьку чи квадратну форму обличчя. Незбалансоване співвідношення приверне увагу до недосконалих рис, замість того, щоб пом'якшити їх.
  • Лінії чола. Чубчик підходить не всім. Слід знати, що нерівна лінія зрізу і відкрите чоло може підкреслити зморшки, а ефект вертикального вкорочення пасм також може вказати на стомлений вираз обличчя та зробити його більш старшим.
  • Тонке волосся. Якщо волосся тонке та рідке, це миттєво робить образ більш тяжким, невдало підкреслює риси обличчя, роблячи їх візуально старшими.
  • Відсутність універсальності. Коротке волосся позбавляє можливості робити різні зачіски, тому варто обирати той варіант стрижки, який допоможе підкреслити сильні сторони, а не навпаки, візуально зістарити.
  • Неправильне співвідношення між волоссям та рисами обличчя. Так трапляється у випадку, коли зачіска підібрана не надто вдало. М'яке розпущене волосся допомагає ніжно підкреслити обличчя, у той час як коротка стрижка підкреслює його форму, що також може візуально додавати віку.

Читайте на тему: Експерти не радять: 6 речей, які не слід робити зі своїм волоссям у повсякденному догляді.

Фото: Getty Images

Поради, які допоможуть виглядати молодше з короткою стрижкою

  • Змінюйте довжину поступово. Не потрібно одразу різко переходити на коротку зачіску, натомість робіть це протягом кількох місяців, звикаючи до кожної нової довжини.
  • Пом'якшіть риси обличчя. Зробіть навколо обличчя кілька пасм, які допоможуть підкреслити його та зробити більш м'яким, або спробуйте чубчик-шторку.
  • Оберіть багатошарову зачіску. Попросіть перукаря зробити вам стрижку в кілька шарів, щоб мати змогу підкреслити форму, риси та текстуру вашого волосся. Вдале накладання шарів один на одного створить об'єм та додасть легкості.
  • Відмовтесь від ультракоротких стрижок. Вони підходять лише для в окремих випадках, в більшості ж такі зачіски невдало підкреслюють форму обличчя та роблять зовнішність візуально більш старою.
  • Використовуйте аксесуари. Пов'язки, прикраси для волосся, шарфи та капелюхи - це гарний спосіб поекспериментувати зі стилем, а також замаскувати недоліки шкіри. Важливо обирати деталі в тих тонах, які підходять саме вам.
  • Оберіть найбільш підходящу довжину короткої стрижки. Вона буде залежати від форми обличчя, рис, типу волосся та стилю в цілому. Проконсультуйтеся із фахівцем, аби обрати найкращий варіант. Також важливо обрати не лише підходящу довжину, а й ідеальну коротку стрижку саме для вашого типу волосся. Оскільки піксі на кучерявому волоссі буде сильно відрізнятися від піксі на прямому волоссі. Важливо враховувати цей факт перед походом до салону.
  • Підкреслюйте ваші сильні сторони. Попросіть фахівця за допомогою зачіски виділити ваші очі, вилиці усмішку чи інші зони, які ви в собі любите.
  • Оновіть колір. Вчасно зафарбовуйте сивину та обирайте ті відтінки, які будуть освітлювати колір волосся. Найкраще попросити колориста знайти вдалий контраст між вашим тоном шкіри та обраною фарбою.

Раніше стилісти назвали чотири зачіски, які ніколи не виходять із моди: фото.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Експерт з боротьби зі старінням дав поради, як мати молодший вигляд за допомогою макіяжу

Які прості рекомендації допоможуть зберегти молодший вигляд та приховати гусячі лапки, зморшки, темні області під очима

Темний шоколад і вершковий блонд: який вигляд мають трендові відтінки волосся 2024 року

Професійні колористи розповіли, які відтінки волосся необхідно обирати навесні 2024 року, щоб виглядати стильно та бути у тренді

Відразу піднімає настрій: добірка красивого і модного манікюру на весну 2024 року

Модний манікюр для весни 2024 - які кольори обрати та чому вони популярні - добірка актуальних ідей, пояснення від експерта