Лайм

Візажистка порадила, як не треба фарбуватися жінкам, щоб не додавати собі віку

Врахуйте поради експертки

Далеко не всі жінки одержимі гонитвою за "вічною" молодістю, але додавати собі зайвих років не хочеться нікому. Уникнути цього ефекту легко, якщо ви знаєте, який макіяж та зачіски візуально старять. Візажистка Саффрон Хьюз назвала виданню Express.co.uk поширені помилки мейк-апу, через які ми маємо старший вигляд.

Читайте також: Стилістка назвала 9 модних помилок, які роблять жінок старшими за свій вік.

"Старіння - це природний і красивий процес, проте ви можете додати років облиюю просто через те, як фарбуєтеся, - пояснює бьюті-експертка. - Те, як ми наносимо макіяж, має змінюватися з віком, і якщо слідувати деяким професійним порадам і робити це правильно, обличчя матиме свіжий вигляд".

Фото: Getty Images

Щільна тональна основа

Густий тональний крем на зрілій шкірі може мати привабливий вигляд відразу після нанесення, але протягом дня він буде обсипатися в області зморшок. Через це зморшки та складки на обличчі будуть здаватися глибшими, ніж є насправді. Натомість візажистка радить використовувати тональну основу на основі сироватки або тонований зволожуючий крем.

Та ж порада стосується і завеликої кількості консилера під очима. Прагнучи перекрити темні кола, ви можете зробити зморшки більш вираженими.

Тонкі брови

З віком брови стають рідшими і тоншими навіть без вищипування, через що обличчя може мати старший вигляд. Набагато вигідніше підкреслюють овал ширші, трохи вигнуті брови. Експертка радить радить м'якими штрихами малювати окремі "волоски" тонким олівцем. Так брови матимуть більш натуральний вигляд та створять моментальний ефект ліфтингу.

Читайте також: Як зробити густішими тонкі та рідкісні брови: експерти дали 6 порад.

Фото: Getty Images

Відсутність праймера

Зволожуючий праймер – це основа для макіяжу, яка зробить шкіру гладенькою перед нанесенням декоративної косметики. Без праймера та гарного зволоження текстура шкіри під тональним кремом буде дуже виразною, а зморшки – помітними. Візажисти часто використовують праймери на силіконовій основі, щоб заповнити "рельєфні" області в куточках очей або на лінії посмішки.

Темна помада

У зимові місяці або у вечірньому макіяжі жінки часто використовують темніші помади, але вони дійсно можуть візуально зістарити. Причина в тому, що губи з віком стають тоншими, сухішими, менш чіткими. Темна помада лише притягне погляд до вікових змін в області рота та підборіддя. Саме тому візажистка радить уникати темних відтінків помади.

"Натомість підведіть губи відтінком всього на один або два тони темніше за ваш природний колір губ, а потім нанесіть блиск, - радить Саффрон Хьюз. - Блиск надає губам об'єму, робить їх візуально більш повними та молодими".

Фото: Getty Images

Раніше експерти порадили, як зробити губи візуально повнішими без косметологічних процедур.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Рецепт для тих, хто не хоче возитися з тістом: як готувати паску в хлібопічці

Як приготувати швидку паску на Великдень-2024 без замішування тіста - простий спосіб у хлібопічці

Крашанки без хімії: фарбуємо яйця в різні кольори натуральними барвниками

Як у домашніх умовах зробити оригінальні крашанки на Великдень різного кольору за допомогою чаю каркаде, червоноголової капусти та куркуми

Рецепт для справжніх поціновувачів шоколаду: як приготувати шоколадну паску на Великдень

Як у домашніх умовах приготувати вологу паску з двома видами тіста та шоколадною скоринкою, щоб здивувати своїх близьких на Великдень