Лайм

Експерти назвали найгірші помилки, які жінки роблять під час домашнього фарбування волосся

Перевірте, чи не робите ви ці неправильні дії

Фарбування волосся - непростий процес, який потребує певних умінь та дотримання певних рекомендацій. У цьому питанні виникає безліч важливих нюансів, які всі взаємопов'язані між собою, і в першу чергу - це вибір правильного кольору. Які є поширені помилки під час домашнього фарбування та як їх уникнути, розповіли досвідчені фахівці.

Читайте також: Топ-5 популярних зачісок, з якими жінки часто виглядають старше свого віку.

Фото: unsplash.com

Вибір кольору за картинкою на коробці

Вибір тону фарбування - перший крок. Стилістка із Х`юстона Табіта Мітчелл пояснює виданню HuffPost, що помилково вважати, що в кінцевому результаті ви отримаєте саме той відтінок, який побачите на коробці. "Волосся у всіх різне. У деяких людей воно більш пористе, ніж у інших. І навіть коли ви пофарбуєте трьох людей з абсолютно однаковим кольором волосся, результат все одно буде відрізнятися у кожному окремому випадку", - каже вона.

Експерт з фарбування Джаксі додає, що, опираючись на зразки кольору на коробці, варто розуміти що, тон носиться на біле волосся, тому при виборі кольорів варто звернути увагу, наскільки темне саме ваше волосся, адже від цього буде залежати результат.

Шкідливі барвники

Челсі Пікторн, засновниця салону Брукліні, та Емалі Баум, колорист із Нью-Йорка, говорять, що деякі барвники містять у своєму складі інгредієнти, які можуть нашкодити волоссю. Тому після домашнього фарбування, коли ви вирішите прийти до салону, варто враховувати, що окремі компоненти можуть не завжди добре відреагувати на салонні барвники, адже склад відрізнятиметься. Перед походом до майстра експерти радять обов'язково розповісти йому, які продукти ви використовували вдома - тоді вдасться уникнути можливих проблем та ускладнень.

Читайте на тему: Чи дійсно сухі шампуні роблять волосся чистим: перукар зробив важливе уточнення.

Фото: pexels.com

Неправильне нанесення

Це ще одна поширена помилка, якої допускаються жінки під час домашньої процедури фарбування. В більшості випадків проблема в тому, що люди фарбують волосся у тих зонах, які їм добре видно. Інші ж зони, наприклад на потилиці, залишаються без такої надмірної уваги, і це призводить до того, що фарбування може виглядати нерівномірним. У багатьох випадках колір виходить більш темним в зоні навколо обличчя, і світлішим в інших частинах через недостатню кількість фарби.

Ще однією помилкою є момент, коли жінка наносить фарбу по всій довжині, а не лише на корені. Це може призвести до того, що колір на пасмах виглядатиме не таким природнім або й взагалі ставатиме темнішим.

"Колір поверх іншого кольору робить ваше волосся темнішим, тоді як корені стають напівпрозорими, і в порівнянні ці ділянки виглядають різними", - кажуть фахівці. Експерти радять навіть в домашніх умовах фарбувати лише відрослі корені і не чіпати всю іншу довжину.

Неправильна витримка фарби

Якщо ви змиєте барвник надто рано, колір не вийде ідеальним, і якщо, навпаки, ви залишите його довше, деякі кольорові лінії будуть надто виділятися і можуть виглядати більш темніше, аніж було задумано. Окрім того, тримати фарбу довше вказаного часу не варто ще і з тієї причини, що це може призвести до сухості та ламкості волосся.

Фото: Getty Images

Читайте на нашому сайті: Як часто потрібно розчісувати волосся: експерти розвінчали популярний міф.

Висвітлення волосся

За словами Баум, це найінтенсивніший хімічний процес, до якого ви можете вдатися. Навіть з фахівцем, який не має належного досвіду, дана маніпуляція може бути небезпечною. "Якщо ви хочете стати блондинкою - це певна інвестиція у ваше волосся, і під час домашньої процедури багато що може піти не так. Ви можете отримати помаранчевий колір чи пасма взагалі можуть почати випадати", - говорить вона.

"Тому якщо ви з темного тону хочете перейти у світлий, найкращий варіант - звернутися до досвідчених спеціалістів. Адже це точно не те, що ви повинні робити самостійно, якщо ви в цьому не розбираєтесь", - додає Мітчелл.

Перехід в темніший тон

Якщо, навпаки, ви хочете зі світлого перейти в темний, цей процес теж є дуже доволі складним, адже невідомо, як зреагує фарба. Може з'явитися недостатня концентрація тону на кінчиках, оскільки вони дуже пористі. Це може вимагати додаткового фарбування, що може призвести до появи небажаного відтінку в кінці.

Фото: unsplash.com

У цьому випадку також найкраще звернутися за допомогою до експерта. "Складно правильно нанести та правильно вибрати колір, а також непросто рівномірно розподілити його та зробити так, аби замаскувати усі золоті відблиски, які раніше у вас були", - підсумовує Пікторн.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Вони додають віку: візажистка розповіла про 3 помилки, які роблять жінки після 50 років

Яких поширених помилок варто уникати в макіяжі для очей жінкам після 50 років, щоб візуально не здаватися ще старшими 

Експерт з боротьби зі старінням дав поради, як мати молодший вигляд за допомогою макіяжу

Які прості рекомендації допоможуть зберегти молодший вигляд та приховати гусячі лапки, зморшки, темні області під очима

Темний шоколад і вершковий блонд: який вигляд мають трендові відтінки волосся 2024 року

Професійні колористи розповіли, які відтінки волосся необхідно обирати навесні 2024 року, щоб виглядати стильно та бути у тренді