Лайм

Стилісти розповіли, які зачіски підкреслюють старіння: їх радять уникати після 50 років

Візьміть собі на замітку

Багато хто з нас роками дотримується одного стилю, не замислюючись, що неправильно підібрана зачіска може підкреслювати ознаки старіння, такі як зморшки або в'ялість шкіри. Стилісти розповіли виданню Best Life, які стрижки старять - їх не варто робити жінкам після 50 років.

Густий і рівний чубчик

Чубчик - чудовий спосіб оновити зачіску, проте при неправильному підході ви можете отримати не той ефект, на який очікували. Стилістка радить жінкам елегантного віку уникати густих і рівних чубчиків, особливо якщо волосся в'ється або схильне до пухнастості. На думку експертки, такі чубчики "обтяжують обличчя".

Читайте також: Візажистка порадила, як не треба фарбуватись жінкам, щоб не додавати собі віку.

Фото: unsplash.com

Рідкий і короткий чубчик

Також "це ж правило стосується рідких і коротких варіантів", - каже стилістка. Вона застерігає, що рідкий чубчик також може зістарити вас, тому що він "підкреслює відсутність об'єму на тонкому волоссі".

Проте це не означає, що чубчик не можна робити взагалі. Експертка рекомендує підібрати оптимальний чубчик, який буде відповідати вашій природній структурі волосся та способу життя. "Якщо сумніваєтеся, почніть із чубчика середньої довжини у стилі "шторка", - каже вона.

Фото: Getty Images

Зачіска з начосом

Начіс – це застаріла тенденція, яка може змусити виглядати вас старшою.

"Вам не потрібно начісувати чубчик або верхню частину волосся, як це робили багато років тому, - просто використовуйте деякі продукти та інструменти для волосся, які допоможуть вам отримати грайливий об'єм за лічені хвилини", - радить стилістка.

Фото: Getty Images

Занадто темне волосся

Стилістка рекомендує звертати увагу не лише на стрижку та укладку, а й на колір волосся. Жінкам після 50 років краще уникати надто темних відтінків. Чорний або темно-коричневий колір волосся може створювати "різкі контрасти, які привертають увагу до дрібних зморшок, пігментних плям та нерівномірності текстури".

Читайте також: Перукар порадив жінкам, як виглядати "на 10 років молодше" за допомогою правильної зачіски.

Фото: Getty Images

Занадто світле волосся

Стилістка рекомендує з віком переглянути свій колір волосся та подумати про те, щоб освітлити волосся на один-два тони. "Зрештою, це пом'якшує зовнішність, краще підкреслює риси обличчя і в цілому виглядає більш привабливо", - каже вона.

Водночас, експертка застерігає, що при спробі відійти від темних відтінків не варто заходити занадто далеко. "Уникайте сильно висвітлених або знебарвлених кольорів, які не підходять для вашого тону шкіри", - рекомендує вона.

Фото: Getty Images

Довге пошкоджене волосся

Здоров'я волосся також може покращити або зіпсувати ваш образ.

"Навіть якщо ви обираєте повністю сиве або біле волосся, важливо підтримувати корені й кінці в тонусі та зволожувати їх, - зазначає стилістка. - Локони в поганому стані, пошкоджені, схильні до пушіння, з невдалою стрижкою або кольором волосся старять ваш образ, незалежно від того, наскільки ви молоді або зрілі”.

За словами експертки, щоб зберегти молодість, необхідно "живити та доглядати за шкірою голови та структурою волосся".

Фото: Getty Images

Раніше стилістка назвала 9 модних помилок, які роблять жінок старшими за свій вік.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Що не можна робити у Вербну неділю: головні заборони великого свята

Коли віряни в Україні відзначать Вербну неділю у 2024 році, що прийнято робити в цей день, а також що категорично заборонено  

Мерехтливі крашанки - цьогорічний хіт: лайфхак з червоним вином до Великодня

Як у домашніх умовах пофарбувати крашанки у солодкому вині, щоб вони блищали та переливались на святковому столі на Великдень  

Балетки в сіточку – найбажаніший тренд цього сезону: на які моделі звернути увагу

Які варіанти жіночого взуття на плоскій підошві в сіточку доглянути на теплу весну та літо, як носити та з чим поєднувати балетки