Лайм

Названо 100 найвпливіших жінок України: в щорічному рейтингу 59 нових імен

У їх числі перша леді України та хіп-хоп-зірка alyona alyona

Український журнал "Фокус" опублікував щорічний рейтинг 100 найвпливовіших жінок України. Цього разу до нього увійшли перша леді Олена Зеленська та хіп-хоп-зірка alyona alyona (Олена Савраненко). Всього ж у списку 59 нових імен.

Як зазначили автори рейтингу, враховуючи швидкість змін, які відбуваються, цього року вони вирішив відмовитися від розстановки учасниць по місцях від 1 до 100 та розподілив їх за категоріями "Стратеги", "Кумири", "Лідери", "Керманичі", "Майстри" та "Бізнес-вумен".

Крім Олени Зеленської та alyona alyona в числі нових учасниць виявилися міністр освіти та науки України Ганна Новосад, міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька, тенісистка Дарина Снігур. Серед представниць мас-медіа - телеведуча Яніна Соколова, засновниця видання "Українська правда" Олена Притула, шеф-редактор інтернет-видання Lb.ua Соня Кошкіна, головний редактор газети "Дзеркало тижня. Україна" Юлія Мостова та генеральний продюсер телеканалу Zik Наталя Влащенко.

Примітно, що редакція включила до свого рейтингу і польську письменницю Ольгу Токарчук, лауреата Нобелівської премії з літератури. Токарчук народилася в Польщі, але має українське коріння.

Рейтинг найвпливовіших жінок України журнал публікує з 2006 року. Відбір учасниць щорічно проводиться редакцією з урахуванням результатів експертного опитування. Номінанток оцінюють за п'ятьма критеріями: впливом на державні рішення, впливом на громадську думку, бізнес-впливом, особистою популярностю та родинними зв'язками.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Лобода здивувала унікальним виконанням "Щедрика" у супроводі сотні дітей: відео

Співачка Світлана Лобода виконала Щедрика Леонтовича зі 100 українських латвійських дітей

У Києві покажуть знамениту виставу "Здрастуйте, я Ваша тітонька!" з незрівнянним Олексієм Вертинським - анонс

У Києві на Терасі River Mall пройде прем'єра культової вистави Здрастуйте я ваша тітонька з Олексієм Вертинським

Поринь у світ казкових героїв: у центрі Києва відкриється виставка "Магічний сад"

На Співочому полі відкриється Магічний сад - парк із казковими героями, квітковими інсталяціями та яскравими фотозонами