Лайм

7 диваків українських відборів на Євробачення, які могли б увійти в історію

Якщо конкурсна пісня Jerry Heil здається вам ексцентричною, не зайвим буде згадати цих героїв сцени

8 лютого стартує перший півфінал Національного відбору на Євробачення-2020. Поки [О], Jerry Heil, Katya Chilly, KRUTЬ, Go-A, CLOUDLESS, GIO і Assol готуються підкорювати своїми піснями суддів і глядачів, theLime згадав найдивніші і найбільш суперечливі виступи, які так і не дісталися до великої сцени пісенного конкурсу.

El Кравчук з піснею "Fly to Heaven" (2010)

Сьогодні від учасників Національних відборів вимагають бездоганних вокальних даних, відточеної хореографії, цікавих пісень і складних постановок. Крім того, виконавці повинні бути серйозно налаштовані на перемогу, інакше судді почнуть топити їх за відсутність мотивації. Виявляється, так було не завжди, і виступ зірки 90-х Андрія (El) Кравчука - пряме тому підтвердження.

"Я El Кравчук, співаю пісню про хмари, про небо. Дуже люблю оселедець, тому хочу в Осло", - повідомив співак, і без зайвих розмов приступив до свого "потужного" номеру.

"Спалахнув шифер" і "Бряц-band" з піснею "Не журись" (2010)

Балалайки, акордеон, ірокези, вокаліст, що смутно нагадує Кіта Флінта з Prodigy, лірика, якої сьогодні позаздрили б Dzidzio і ТІК - таким був виступ вихідців "Території А", яким, до речі, довелося розігрівати рокерів The Bloodhound Gang і Therapy під час українських гастролей. В оточенні нехитрих поп-композицій і ліричних балад виступ хлопців безумовно виділяється, але для консервативного 2010 року всі ж виявилося неформатним: в Осло поїхала Alyosha.

"Лісапетній батальйон" з піснею "Давай, баби, давай" (2015)

Народний колектив з Хмельницької області вирішив з простого сільського клубу потрапити прямо на сцену Євробачення у Відні, жартівливо розповівши в своїй пісні про російську військову агресію і готовність їй протистояти. На жаль, перевірити свої сили "Лісапетному батальйону" не довелося: у 2015 році Україна відмовилася від участі в пісенному конкурсі через складну ситуацію в країні і відсутність грошей.

Aghiazma з піснею "Synthetic Sun" (2017)

У 2006 році Євробачення виграли фіни Lordi в демонічних костюмах, і з тих пір різні рок-групи не покидають надії повторити їхній успіх. На ті ж граблі наступили музиканти Aghiazma, попутно проїхавшись "важкою" критикою по українському шоу-бізнесу і привабливим учасницям жіночих колективів.

"Aghiazma - це свята вода. Весь світ складається з води. Ми, очевидно, із самого дна цього океану. З андерграунду, - пояснила фронтвумен колективу. - Здається, що в Україні мало різноманітності. Насправді повно, просто це не показують ніде, вибирають з сортів гівна".

"Вкладають гроші в розкрутку якихось дівчаток безголосих, роблять гьорл-бенди, які більше схожі на повій, ніж на співаків", - випустив свого внутрішнього комсомольця учасник гурту. Як не дивно, їхній благопристойний номер суддів Нацвідбору не вразив.

"Пающіє труси" - "Singing pants" (2017)

Не виключено, що учасник Aghiazma сердився саме на суперниць по Нацвідбору 2017 року - групу "Пающіє труси", колись засновану Кузьмою Скрябіним. Дівчата ніколи не приховували, що їхні сценічні образи є гумористичними, і вони вбираються в "дівчаток з лазні" заради стьобу. Як не дивно, в Україні багато хто сприйняв їх імідж за чисту монету. У будь-якому випадку, виконавицям хіта "Мумитроль" (Если изменишь, любимый) в боротьбі за перемогу не вистачило ні епатажу, ні цікавої мелодії.

"Сальто Назад" з піснею "О Мамо" (2017)

Виступ реггі-колективу "Сальто Назад" в фіналі Національного відбору в 2017 році запам'ятався не стільки піснею, скільки танцювальним батлом, в якому фронтмен Олександр Слобоядник змагався з 77-річною подругою. Бабуся вийшла на сцену посеред пісні і станцювала справжнісінький брейк. Вона постояла на голові, сіла на шпагат і повністю викрала славу "онука". Ведучому Нацвідбору Сергію Притулі вдалося дізнатися, що літня жінка приїхала підтримати "Сальто Назад" зі Швеції, але під час інтерв'ю жінка раптово почала гарчати і гавкати. Одним словом, цей виступ знаходиться в нашому списку абсолютно заслужено.

YURCASH з піснею "Stop killing Love" (2017)

Приміряти на себе образ Ісуса в 2017 році вирішив фронтмен фолк-панк-групи Yurcash, відомий більшості українців як Юрко Юрченко. Його стійка була обплетена терном, він співав про те, що у Бога в жилах закипає кров, а потім встав на коліна і закликав усіх присутніх не вбивати любов. Судді Джамала, Андрій Данилко та Євген Філатов назвали екстравагантний номер неформатним для Євробачення, але стилізований під рок-оперу виступ досі залишається одним з найбільш незвичайних в історії українських нацвідборів.

  • Тим часом організатори Євробачення-2020 провели перше жеребкування і розподілили країни-учасниці по двум півфіналам конкурсу, які пройдуть в Роттердамі (Нідерланди) 12 і 14 травня.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Лобода здивувала унікальним виконанням "Щедрика" у супроводі сотні дітей: відео

Співачка Світлана Лобода виконала Щедрика Леонтовича зі 100 українських латвійських дітей

У Києві покажуть знамениту виставу "Здрастуйте, я Ваша тітонька!" з незрівнянним Олексієм Вертинським - анонс

У Києві на Терасі River Mall пройде прем'єра культової вистави Здрастуйте я ваша тітонька з Олексієм Вертинським

Поринь у світ казкових героїв: у центрі Києва відкриється виставка "Магічний сад"

На Співочому полі відкриється Магічний сад - парк із казковими героями, квітковими інсталяціями та яскравими фотозонами