Лайм

Google присвятив дудл 50-річчю Дня Землі: що це за день і чому всі говорять про важливість бджіл

Розробники звернули увагу на проблему масового вимирання бджіл

22 квітня пошуковик Google відсвяткував новим дудлом 50-й День Землі. Міні-грою, в якій користувачам необхідно допомогти бджолам запилити квіти, компанія вирішила привернути увагу до проблеми вимирання надзвичайно важливих комах

Так, при натисканні на дудл користувач дізнається цікавий факт - без запилення бджолами рослин людство втратило б дві третини всього врожаю на планеті, адже ці саме ці комахи запилюють 85% квітучих рослин.

Починаючи гру, Google продовжує знайомити користувача з цікавою інформацією. Наприклад, розповідає про те, що всі працюючі бджоли - самки. Вони збирають пилок і нектар, щоб прогодувати колонію і виробити віск. А ви знали, чому бджоли частіше обирають сині та жовті рослини? Тому що саме ці кольори вони розрізняють краще за інші.

Google також наводить мало втішну статистику: через екологічні катаклізми в 2019 році загинуло близько 1,5 мільярда бджіл. Вчені називають цей факт катастрофою, адже комахи не тільки виробляють мед, а й підвищують врожайність і сприяють зміцненню екологічної та економічної стабільності.

Популяцію комах істотно знижують такі явища, як використання пестицидів, вирубка лісів та глобальне потепління.

Що ж стосується Дня Землі, сьогодні під цією датою мається на увазі проведення різних заходів по всьому світу, які проводяться навесні (зазвичай 22 квітня) з метою нагадати громадськості про тендітне і вразливе навколишнє середовище нашої планети. Перша подібна акція в цей день пройшла в 1970 році в США. Спочатку вона планувалася одноразовою, та її успіх окрилив організаторів, після чого День Землі став святкуватися регулярно.

  • Раніше героєм яскравого дудла від пошуковика став угорський лікар-акушер Ігнац Земмельвейс, засновник асептики, чиїми рекомендаціями особливо важливо користуватися в дні карантину.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ЛаймПодії
Теги: Google

Читайте також

Лобода здивувала унікальним виконанням "Щедрика" у супроводі сотні дітей: відео

Співачка Світлана Лобода виконала Щедрика Леонтовича зі 100 українських латвійських дітей

У Києві покажуть знамениту виставу "Здрастуйте, я Ваша тітонька!" з незрівнянним Олексієм Вертинським - анонс

У Києві на Терасі River Mall пройде прем'єра культової вистави Здрастуйте я ваша тітонька з Олексієм Вертинським

Поринь у світ казкових героїв: у центрі Києва відкриється виставка "Магічний сад"

На Співочому полі відкриється Магічний сад - парк із казковими героями, квітковими інсталяціями та яскравими фотозонами