Лайм

З прицілом на "Оскар": в Україні почали зйомки фільму про Чорнобиль

Презентація проекту відбулася в Києві 27 липня

Український режисер Мирослав Слабошпицький почав зйомки екологічного трилера The Anthropocene, сюжет якого торкнеться тематики аварії на Чорнобильській АЕС в 1986 році.

Як пише Gordonua, презентація його проекту відбулася в Києві 27 липня. По завершенні роботи картину планують висунути претендентом на отримання премії "Оскар".

Знімати в Чорнобильській зоні відчуження Слабошпицький почав ще в 1997 році. У 2012 році його короткометражний фільм "Ядерні відходи" отримав премію фестивалю в Локарно. Двома роками пізніше режисер почав розробку повнометражного ремейка "Ядерних відходів" під назвою "Люксембург", але проект з невідомих причин заморозили.

Незабаром Слабошпицький написав новий сценарій з тематикою Чорнобиля. Згідно з попередніми планами, картина буде являти собою епічний екологічний трилер, "космічну одіссею" двох дозиметристів в зоні повного відселення людей.

В ході презентації режисер також заявив, що The Anthropocene, має всі шанси стати найдорожчим фільмом українського кіно. Команда проекту також заявила про плани висунути фільм на "Оскар" і показати його на Каннському кінофестивалі.

Продюсером фільму став Олег Кохан. За його словами, проект вже на 50% має фінансування з приватних американських фондів, також очікується, що він отримає державну підтримку в Україні.

Нагадаємо, раніше Мирослав Слабошпицький отримав світову популярність, знявши фільм "Плем'я" про підлітків з вадами слуху та мови. Прем'єра відбулася на Каннському кінофестивалі в 2014 році. На сьогоднішній день режисер також працює над фільмом "Тигр" для голлівудської кіностудії Focus Features.

  • Американський канал HBO завершив зйомки пілотної серії поки безіменного проекту, який стане приквелом "Гри престолів". Як стало відомо раніше, фільм знімають у Північній Ірландії, а співавтором сюжету став письменник-фантаст Джордж Мартін.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Як приготувати пастуший пиріг з фаршем і овочами - ідеальну страву для ситної вечері

Як у домашніх умовах зробити пастуший пиріг зі шпинатом, горохом, картоплею та фаршем, щоб урізноманітнити звичне меню своєї сім'ї