Лайм

Фільм про подвиг українських моряків внесли до програми Варшавського кінофестивалю

На екрани кінотеатрів фільм "Черкаси" вийде 27 лютого 2020 року

Фільм "Черкаси" спільного виробництва України та Польщі, прем'єра якого відбулася цього літа на 10-му ОМКФ, візьме участь у програмі 35-го Варшавського міжнародного кінофестивалю.

Про це пише "Новое время". Як зазначає джерело, Варшавський кінофестиваль є одним з 15-ти світових кінофестивалів з класом "А".

Картина Тимура Ященка розповідає про подвиг команди українського тральщика "Черкаси" в Криму в березні 2014 року. Події розкриваються глядачеві через історію двох товаришів з українського села, матросів тральщика "Черкаси", місцем дислокації якого було кримське озеро Донузлав.

У ніч на 27 лютого 2014 року Росія почала силове захоплення Криму, і кілька українських кораблів виявляються заблокованими в Донузлаві. Російські військові зажадали здачі кораблів. Тоді ж екіпаж корабля "Черкаси" зробив дві спроби прорвати блокаду і чинив опір протягом трьох тижнів.

На екрани кінотеатрів фільм "Черкаси" вийде 27 лютого 2020 року в день шостої річниці анексії українського півострова Крим Росією.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Як приготувати пастуший пиріг з фаршем і овочами - ідеальну страву для ситної вечері

Як у домашніх умовах зробити пастуший пиріг зі шпинатом, горохом, картоплею та фаршем, щоб урізноманітнити звичне меню своєї сім'ї