Лайм

Соромно і принизливо: творець "Рембо" розкритикував новий фільм з Сільвестером Сталлоне

Автор роману "Перша кров" обурений продовженням франшизи "Рембо"

Автор роману "Перша кров" Девід Моррелл, який подарував світу персонажа Джона Рембо, написав у Твіттері, що йому соромно пов'язувати своє ім'я з останнім фільмом франшизи. Також письменник заявив, що після перегляду фільму "Рембо: Остання кров" він відчув себе приниженим, пише Business Insider.


Девід Моррелл і Сільвестер Сталлоне на зйомках фільму "Рембо: Перша кров" у 1982 році

Хоча фільм "Рембо: Остання кров" дебютував в американському прокаті на третьому місці, поступившись лише гучним прем'єрам "Абатство Даунтон" і "До зірок", критики залишилися ним не задоволені. На сайті-агрегаторі Rotten Tomatoes бойовик з Сільвестером Сталлоне набрав всього 28% позитивних відгуків.

Девід Моррелл, що випустив у 1972 році роман "Перша кров", написав у соціальній мережі, що згоден з різкими відгуками.

"Фільм безглуздий, - сказав Морелл. - Соромно, що моє ім'я пов'язане з ним".

У подальших коментарях для Newsweek він докладно пояснив своє обурення.

"Вийшовши з кінотеатру, я відчув приниження. Замість того, щоб зробити одухотворений фільм, його геть позбавили душі. Мені здавалося, що я став менш людяним, подивившись його. Це велика невдача", - журиться письменник.

Також він припустив, що глядачі, яким ще не виповнилося 40 років, навряд чи зрозуміють, що відбувається у фільмі.

"У всіх сенсах цей фільм зазнає невдачі, - сказав Моррелл. - Найкраще, що я можу про нього сказати - це те, що перші дві хвилини були багатообіцяючими".

Фільм "Рембо: остання кров" розповідає про те, як герой Сталлоне перетинає кордон США і Мексики, щоб врятувати викрадену дівчину. Сценарій картини писав сам Сталлоне у співавторстві з Деном Гордоном і Меттью Сірюльніком.

"У гіперчутливому культурному середовищі 2019 року опис вбивчих мексиканських кримінальних авторитетів і їх тремтячих секс-рабинь, що зустрічають білого рятівника, сприймається не так вже й легко", - пише про фільм критик IndieWire.

Але глядачі, схоже, сприйняли нового "Рембо" краще, ніж критики. На Rotten Tomatoes рейтинг аудиторії "Останньої крові" досяг 84% на основі майже 3000 відгуків користувачів.

Бойовик з Сільвестером Сталлоне заробив 18,8 млн доларів. При бюджеті в 50 млн доларів поки важко сказати, чи окупиться він у прокаті.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Як приготувати пастуший пиріг з фаршем і овочами - ідеальну страву для ситної вечері

Як у домашніх умовах зробити пастуший пиріг зі шпинатом, горохом, картоплею та фаршем, щоб урізноманітнити звичне меню своєї сім'ї