Лайм

Може зберігатися сотні років: в Microsoft фільм "Супермен" записали на шматочок скла

Умільці з Microsoft навчилися переносити кілометри кіноплівки на тонке скло

Дослідники Microsoft записали фільм Warner Bros. "Супермен" на шматочку кварцового скла розміром з підставку під горнятко. Про це вони розповіли в блозі компанії.

Команда показала шматок скла завдовжки 7,5 см і товщиною 2 мм, який містить весь фільм "Супермен" 1978 року. Повідомляється, що нововведення стало кульмінацією багаторічних досліджень, які стали можливими завдяки останнім досягненням в області надшвидкої лазерної оптики і штучного інтелекту.

Дослідники використовували лазери, щоб вирізати крихітні тривимірні офорти на поверхні скла. Алгоритми штучного інтелекту, навчені розпізнавати зразки, зчитують їх, коли світло проникає через скло.

Даний проект є частиною довгострокових досліджень Microsoft, спрямованих на більш ефективне зберігання даних. Носій розрахований на сотні років використання, витримує високі і низькі температури, миття, розмагнічування та інші "екологічні загрози".

  • Картонна коробка чорного кольору з прорізами для ніг і вентиляції повітря. Що це? Правильно, фірмова коробка для перегляду серіалів від HBO!
  • Художниця створює картини, які всі бачать по-різному. Ні, справа не в магії або сприйнятті глядачів: все залежить від вашого браузера.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ЛаймКiно
Теги: техно

Читайте також

Як приготувати пастуший пиріг з фаршем і овочами - ідеальну страву для ситної вечері

Як у домашніх умовах зробити пастуший пиріг зі шпинатом, горохом, картоплею та фаршем, щоб урізноманітнити звичне меню своєї сім'ї