RU  UA

Кiно

Фільми Marvel про супергероїв назвали загрозою: глава студії вперше відповів на критику

Скорсезе бідкається, Marvel розводить руками

Оскароносний режисер Мартін Скорсезе написав розгромне есе про фільми Marvel, назвавши їх "загрозою мистецтву і ворогом кінематографа". Його думку підтримав творець трилогії "Хрещений батько" Френсіс Форд Коппола і багато користувачів соцмереж. Креативний директор Marvel Studios Кевін Файг, який раніше не реагував на критику, нарешті зважився захистити свої проекти, пише The Hollywood Reporter.

"Я думаю, що це неправда. Я та всі, хто працює над цими фільмами, люблять кінематограф, люблять фільми, люблять ходити в кіно, люблять спостерігати за суспільною реакцією в повному кінотеатрі", - говорить він.

Фільм Marvel "Месники: Фінал" в липні побив рекорд "Аватара" і став найкасовішим за весь час. Скорсезе стверджує, що такі картини нічим не ризикують, по суті є ремейками одна одної і не несуть ніяких "одкровень, таємниць або справжньої емоційної небезпеки".

На це Файгі відповідає, що Marvel Studios прагне знімати різні типи фільмів.

"У фільмі "Перший месник: Протистояння" у наших двох найпопулярніших персонажів (Залізної людини і Капітана Америки) виникло серйозне теологічне і фізичне зіткнення, - говорить він. - Ми вбили половину наших персонажів в кінці фільму "Месники: Війна Нескінченності". Я думаю, що нам подобається використовувати наш успіх, щоб ризикувати, рухатися в різних напрямах".

Скорсезе також стверджував, що кіновиробництво по франшизі, таке як Marvel, усуває конкуренцію між мистецтвом і комерцією, і просто дозволяє комерції правити. Файгі ж зазначив, що мистецтво - річ суб'єктивна.

"У кожного своє визначення кіно, своє визначення мистецтва. Деякі люди не думають, що це кіно. Кожен має право на свою думку. Кожен має право повторити цю думку. Кожен має право писати статті про цю думку, і я з нетерпінням чекаю, що буде далі. Але в той же час ми будемо продовжувати знімати фільми", - заявив він.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Як приготувати пастуший пиріг з фаршем і овочами - ідеальну страву для ситної вечері

Как в домашних условиях сделать пастуший пирог со шпинатом, горохом, картофелем и фаршем, чтобы разнообразить привычное меню своей семьи