Лайм

Режисери "Месників" захистили фільми Marvel від нападок Мартіна Скорсезе

Брати Руссо нагадали почесним критикам, що "кіно не володіє ніхто"

Режисери супергеройських фільмів "Месники" Джо і Ентоні Руссо вступили в дискусію про недоліки кінофраншизи Marvel, розпочату Мартіном Скорсезе. Брати, які зняли два з п'яти найкасовіших фільмів всіх часів, заявили, що Скорсезе "не володіє кіно", і пояснили в інтерв'ю The Hollywood Reporter успіх своїх картин.

Нагадаємо, що 77-річний Мартін Скорсезе, який зняв "Таксиста", "Банди Нью-Йорка", "Авіатора", "Острів проклятих" та "Вовка з Уолл-стріт", порівняв фільми Marvel з атракціонами у парку розваг. У колонці для New York Times він назвав їх "загрозою мистецтву і ворогом кінематографа", орієнтованим на прибуток.

"Кіно об'єднує людей і допомагає їм розділити емоційний досвід. Коли ми дивимося на касу фільму "Месники: Фінал", ми не бачимо в ній показника фінансового успіху, але бачимо показник емоційного успіху, - говорить Джо Руссо про фільм, який заробив 2,78 мільярда доларів у світовому прокаті. - Це фільм, який безпрецедентно вплинув на аудиторію по всьому світу. Але, врешті-решт, що ми розуміємо? Ми всього лише два хлопця з Клівленда, штат Огайо".

У відповідь на побоювання Мартіна Скорсезе, що виробництво фільмів по франшизі стане домінуючим і витіснить з кінотеатрів "якісне кіно", Ентоні Руссо відповів лаконічно.

"Ніхто не володіє кіно. Ми не володіємо кіно, ви не володієте, і Скорсезе не володіє кіно", - сказав він.

  • Раніше на звинувачення Скорсезе відповів глава Marvel Кевін Файгі. Він категорично не згоден, що всі їхні фільми однакові і бездушні.
  • У США оголосили переможців премії People's Choice Awards 2019. У інтернет-голосуванні мільярд користувачів обрали кращі фільми і серіали 2019 року. Звичайно ж, не обійшлося без Marvel.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Як приготувати пастуший пиріг з фаршем і овочами - ідеальну страву для ситної вечері

Як у домашніх умовах зробити пастуший пиріг зі шпинатом, горохом, картоплею та фаршем, щоб урізноманітнити звичне меню своєї сім'ї