Лайм

Джордж Мартін розповів, як вмираючі черепахи надихнули його на "Гру престолів"

Яскравий епізод з дитинства письменника пояснює всі неймовірні смерті в "Грі престолів"

Шанувальникам фентезі добре відомо, з якою легкістю автор саги "Пісня Льоду та Полум'я" Джордж Мартін вбиває своїх персонажів. Виявилося, що у такого безжалісного підходу є причина, прихована в далекому дитинстві письменника. Про це він розповів у своєму блозі "Не блог" .

У дитинстві маленький Джордж тримав багато домашніх черепах, але був в цьому не дуже щасливий: тварини постійно вмирали. Щоб пережити втрату, хлопчик кожен раз придумував для цього серйозні причини.

"У мене був іграшковий замок, його цілком вистачало для двох черепах. Але справа в тому, що черепахи з дешевого магазину не жили дуже довго. Не думаю, що їжа, яку для них продавали, була дуже поживною. Тому мої черепахи завжди вмирали, це розбивало мені серце, і мені доводилося вигадувати якесь пояснення, чому вони вмирають".

Щоб пояснити смерть улюбленців, Мартін придумував грандіозні історії про війну черепах, про дворян і героїв, які борються за контроль над іграшковим замком.

"Я вирішив, що вони вбивають одне одного. Вони жили в замку і, очевидно, були лицарями, королями і принцами, і вони боролися за черепаховий трон, тому вбивали один одного. Задовго до "Гри престолів" "Черепаший Замок" був одним з моїх перших епічних творів в жанрі фентезі", - пожартував письменник.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Як приготувати пастуший пиріг з фаршем і овочами - ідеальну страву для ситної вечері

Як у домашніх умовах зробити пастуший пиріг зі шпинатом, горохом, картоплею та фаршем, щоб урізноманітнити звичне меню своєї сім'ї