Лайм

В Італії зловили найбільш волелюбного ведмедя Європи - за рік він тричі втікав з вольєра

Ведмідь Метелик став символом свободи і генієм втечі

Рейнджери італійської поліції Тренто через 42 дні після третьої втечі з вольєра спіймали бурого ведмідя на прізвисько Метелик. 27 липня він перемахнув укріплений паркан центру по догляду за тваринами і зник у невідомому напрямку, ставши найбільш розшукуваним ведмедем Європи, пише Guardian.

Метелик під час першого втечі в 2019 році Фото: theguardian.com/AP

Ведмідь отримав ім'я Метелик з легкої руки італійських рейнджерів, які порівняли його з однойменним персонажем мемуарів Анрі Шарр'єра про втечу з французької колонії. Вперше тварина вирвалася на свободу в липні 2019 року, подолавши три електричних загородження і чотириметровий бар'єр Центру Кастеллера в провінції Тренто. Тоді влада дозволила рейнджерам стріляти у ведмедя, якщо він наблизиться до населених пунктів, але тварину зловили і неушкодженою повернули у вольєр.

Метелик залишався в неволі всього 2 місяці, перш ніж знову втекти. Після повторного упіймання його вольєр укріпили, а ведмедя забезпечили радіонашийником, щоб стежити за переміщеннями в разі повторної втечі. Виявилося, не дарма: символ ведмежої свободи знову вирвався в ліс, позбувшися нашийника і настирливих переслідувачів. 42 дні він гуляв у лісах Тренто, але 5 вересня рейнджери все ж загнали його в пастку.

Захоплення Метелика розгнівало зоозахисників, які судитимуться з Центром Кастеллера за його звільнення. Орнелла Дорігатті, представниця Міжнародної організації захисту тварин в Тренто, пообіцяла оголосити голодування заради Метелика. Вона вважає, що ведмідь не є небезпечним, оскільки жодного разу не виявив агресію до людей. "У минулому Метелик завдав збитків інфраструктурі зоопарку, і з цієї причини за ним потрібно стежити, а не замикати", - заявила Дорігатті.

До початку 2000-х популяція бурих ведмедів в лісах Треніто скоротилася до чотирьох, тому тварин знову завезли в цей регіон. Зараз їхня чисельність зросла до 90, і після того, як в серпні 2019 року молодий ведмідь напав на поліцейського, суперечки про їхню небезпечність не вщухають.

  • А ось 20-річний студент з Великобританії не закрив вдома вікна і повернувся через півроку в іншу квартиру - про неї подбали голуби. Птахи швидко навели там свої порядки, заглянувши в кожен куточок.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Кіт Сирський став зіркою соцмереж і "отримав" документ в "Дії": історія мишолова з передової

Кіт Сирський прославився в мережі завдяки військовому Роману Синіцину, а тепер хвостик став обличчям застосунку "Дія"

Оперна співачка виступила перед бійцями на фронті і здивувала місцевих собак: смішне відео

Білоруська оперна співачка Маргарита Левчук разом із "Культурним десантом" виступила перед українськими захисниками - її арія здивувала навіть собак

Андрій Хливнюк з ударним БПЛА потролив Рому Звєря, який співав для окупантів на Донбасі

Андрій Хливнюк дотепно відповів на виступ Романа Білика з гурту Звєрі перед російськими окупантами - лідер Бумбокс записав відео