Лайм

Заповідник в США показав переможця конкурсу найтовстіших ведмедів: фото

Восени вага бурих ведмедів може перевищувати 450 кг

Поки в світі людей культуристи міряються стрункістю і розвиненими м'язами, на Алясці влаштували конкурс найтовстіших ведмедів. У період зимової сплячки ведмеді живуть за рахунок накопичених жирів, тому до осені перетворюються в справжніх велетнів. Щоб віддати їхнім зусиллям данину поваги, співробітники національного парку Катмай сфотографували клишоногих і запропонували користувачам мережі обрати найбільш вгодованого.

У 2020 році переможцем битви важкоатлетів виявився неймовірно товстий ведмідь під номером 747. Його зняли під час лову лосося в гірській річці, а значить товстун збирався ще трохи попоїсти.

Фото: NPS

"Цього року він дійсно додав у вазі. Виглядав так, що міг би впасти в сплячку ще в липні, і все ж продовжував їсти, поки в кінці вересня його живіт не почав волочитися землею", - йдеться в заяві парку.

По території заповідника Катмай на Алясці сьогодні бродить понад 2200 бурих ведмедів. Після літньої "дієти" вони можуть важити більше 453 кг, але третину свого жиру тварини втрачають під час сплячки. Саме тому найтовстіші осінні ведмеді, як правило, виявляються найбільш здоровими.

Ведмідь 747 прийняв пальму першості у переможниці 2019 року на ім'я Холлі. Ось, як виглядала напередодні сплячки ця дебела мала.

Фото: NPS

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Кіт Сирський став зіркою соцмереж і "отримав" документ в "Дії": історія мишолова з передової

Кіт Сирський прославився в мережі завдяки військовому Роману Синіцину, а тепер хвостик став обличчям застосунку "Дія"

Оперна співачка виступила перед бійцями на фронті і здивувала місцевих собак: смішне відео

Білоруська оперна співачка Маргарита Левчук разом із "Культурним десантом" виступила перед українськими захисниками - її арія здивувала навіть собак

Андрій Хливнюк з ударним БПЛА потролив Рому Звєря, який співав для окупантів на Донбасі

Андрій Хливнюк дотепно відповів на виступ Романа Білика з гурту Звєрі перед російськими окупантами - лідер Бумбокс записав відео