RU  UA

Дізнатися

Картину Рембрандта десятки років тримали в підвалі як підробку - виявилося, даремно

Новий висновок експертів відкрив "Голові бородатого чоловіка" дорогу в музей

Картина Рембрандта, яка вважалася підробкою і десятиліттями зберігалася в підвалі, може виявитися оригіналом. Експерти виявили, що вона написана на тому ж дереві, що й інші шедеври голландського живописця XVII століття, пише CNN.

Фото: Ashmolean Museum / University of Oxford

"Голова бородатого чоловіка" потрапила до Ашмолівського музею Оксфордського університету в 1951 році, але в 1982-му дослідники визначили її як копію і прибрали в підвал. Повторна експертиза показала, що панель, на якій написаний портрет, зробили з того ж дерева, що і "Андромеду, прикуту до скель" Рембрандта і "Портрет матері Рембрандта" Яна Лівенса. Обидві ці роботи художники написали в 1630 році, коли працювали в місті Лейден.

"Картина була намальована на панелі з дуба, який зрубали в Балтійському регіоні між 1618 і 1628 роками і використали в двох відомих роботах Рембрандта і Лівенса", - йдеться в заяві Пітера Кляйна, фахівця з датування дерева. На ній зображений літній чоловік з опущеним поглядом - типовий сюжет для робіт Рембрандта того часу. На зворотному боці картини паризький аукціонний будинок в 1777 році прикріпив наклейку з написом: "Голова старого, намальована Рембрандтом. Дуже реалістична". Тепер портрет з'явиться в музеї в рамках виставки "Молодий Рембрандт", а потім буде проаналізований для визначення його точного походження.

Рембрандт - найвідоміший представник голландського золотого століття живопису. За своє життя він створив сотні картин і гравюр, що призвело до численних суперечок про авторство.

  • Фотограф створив реалістичне фото Ісуса Христа і викликав суперечки, адже це далеко не той хлопець з ікон. Ісус - не перша робота художника, яка так активно обговорюється в соцмережах і ЗМІ.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Де зараз співачка Лавіка, яка була дружиною Вови Борисенка і намагалась потрапити на "Євробачення"

Певица Лавика создала свою группу, занимается психотерапией и волонтерской деятельностью – что известно о жизни артистки

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 апреля свой 4-й день рождения отмечает младшая дочь Натальи Могилевской, которую певица со старшей сестрой удочерила во время войны

На тлі чуток про погіршення стану онкохворого Чарльза палац зробив оптимістичну заяву

Букингемский дворец сообщил, что британский король Чарльз III, который лечится от рака, возвращается к своим королевским обязанностям