Лайм

У Британії випустили нові монети на честь Джеймса Бонда - на них викарбувані популярні рядки з фільмів

Випуск приурочений до виходу нової частини кінофраншизи

Королівський монетний двір Великобританії випустив нову серію монет, присвячену Джеймсу Бонду. Колекційні злитки виконані із золота, срібла та сплаву недорогоцінних металів.

На сайті двору сказано, що шпигунські монети присвячені 25-му фільму про агента 007 - "Не час помирати", прем'єра якого відбудеться в наступному році.

Фото: royalmint.com

На нових злитках зображений смокінг, який натякає на головного героя, і викарбований напис: "Взболтати, а не змішувати". Так Джеймс Бонд просив приготувати йому мартіні з льодом. Також на монетах вигравірувані й інші знамениті фрази з фільмів про агента 007. На лицьовій стороні всіх монет серії розташований портрет британської королеви Єлизавети II.

Фото: royalmint.com

Фото: royalmint.com

Це не перша серія колекційних монет, присвячених бондіані. На попередніх злитках був зображений знаменитий Aston Martin, машина Бонда в 1960-х, з написом: "Бонд, Джеймс Бонд". А також автомобіль-субмарина "Мокра Неллі" з фільму 1977 року і фраза: "Зверніть увагу, 007".

Фото: royalmint.com

Фото: royalmint.com

Спочатку нова частина бондіани "Не час помирати" повинна була вийти в прокат в квітні цього року, але через пандемію реліз відкладали кілька разів. Нова дата прем'єри - 2 квітня 2021 року.

  • Біллі Айлиш презентувала кліп на пісню No Time To Die - саундтрек для 25-го фільму про Джеймса Бонда "Не час помирати". Щоб підігріти інтерес глядачів, в ролик вставлені кадри з нової частини франшизи, які раніше не демонструвалися публіці.
  • Фанати вибрали кращого Джеймса Бонда усіх часів. Почесним званням шанувальники бондіани нагородили Шона Коннері, який знявся в перших п'яти фільмах про секретного агента 007.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Пісні, які підкорили "Євробачення-2024": відео найкращих виступів

У Мальме відбувся фінал Євробачення 2024 - якими були найкращі виступи артистів - хто потрапив у топ-7 - відео

Оцінки для України на "Євробаченні-2024": як голосували журі та шанувальники

alyona alyona і Jerry Heil посіли 3 місце на Євробаченні 2024 за результатами суддівського та глядацького голосування - таблиця

Що відомо про переможця "Євробачення-2024" Nemo, який ідентифікує себе як небінарну особу

Немо Меттлер зі Швейцарії виграв Євробачення 2024 - що відомо про життя та кар'єру музиканта, який позиціонує себе як небінарна особа