Лайм

Як приготувати вдома ароматний гарячий шоколад: кращий рецепт в прохолодну погоду

Такий напій додасть бадьорості та сил

Що може бути краще, ніж ароматний теплий напій після важкого робочого дня? Особливо, якщо ти сильно змерз і хочеш розслабитися, але не хочеш зловживати алкоголем - наприклад, домашнім вином з червоної смородини.

Тоді ти можеш зробити собі гарячий шоколад - адже він дуже простий у приготуванні й точно допоможе тобі зігрітися.

Інгредієнти на 4 порції: вода (150 мл), какао-порошок без цукру (3 ст. л.), молоко (3 склянки), чорний шоколад (170 г), цукор (3 ст. л.), збиті вершки і какао-порошок для подачі. Щоб поліпшити смак шоколаду, можна додавати спеції - корицю, ваніль, мускатний горіх.

Фото: pixabay.com

Приготування

Крок 1: Взяти каструлю, залити 3/4 склянки води - це приблизно 150-180 мл, і довести її до кипіння.

Крок 2: Зняти з вогню, засипати поступово какао-порошок, перемішати віночком, щоб не було грудочок.

Крок 3: Дрібно нарізати шоколад.

Фото: pixabay.com

Крок 4: У суміш з какао-порошком додати молоко і цукор, нагріти, а потім додати подрібнений шоколад. Помішувати, до тих пір, поки не розчиниться шоколад - це займе приблизно 5 хвилин. Можна додавати спеції: корицю, ваніль, мускатний горіх.

Крок 5: Розлити по горняткам, дати трохи охолонути, прикрасити збитими вершками, какао-порошком або маршмеллоу.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші новини тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також