Що може бути краще, ніж ароматний теплий напій після важкого робочого дня? Особливо, якщо ти сильно змерз і хочеш розслабитися, але не хочеш зловживати алкоголем - наприклад, домашнім вином з червоної смородини.
Тоді ти можеш зробити собі гарячий шоколад - адже він дуже простий у приготуванні й точно допоможе тобі зігрітися.
Інгредієнти на 4 порції: вода (150 мл), какао-порошок без цукру (3 ст. л.), молоко (3 склянки), чорний шоколад (170 г), цукор (3 ст. л.), збиті вершки і какао-порошок для подачі. Щоб поліпшити смак шоколаду, можна додавати спеції - корицю, ваніль, мускатний горіх.
Приготування
Крок 1: Взяти каструлю, залити 3/4 склянки води - це приблизно 150-180 мл, і довести її до кипіння.
Крок 2: Зняти з вогню, засипати поступово какао-порошок, перемішати віночком, щоб не було грудочок.
Крок 3: Дрібно нарізати шоколад.
Крок 4: У суміш з какао-порошком додати молоко і цукор, нагріти, а потім додати подрібнений шоколад. Помішувати, до тих пір, поки не розчиниться шоколад - це займе приблизно 5 хвилин. Можна додавати спеції: корицю, ваніль, мускатний горіх.
Крок 5: Розлити по горняткам, дати трохи охолонути, прикрасити збитими вершками, какао-порошком або маршмеллоу.
- Раніше ми розповіли, чому не варто налягати на брокколі.
- Читайте також на theLime прості рецепти приготування морозива зі сметани і ягід.
Найцікавіші новини тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.