Лайм

5 простих продуктів із вітаміном C, які не будуть зайвими в карантин

Які овочі та фрукти допоможуть зміцнити імунітет восени

Під час пандемії коронавірусу ми всі намагаємося знайти способи, які допоможуть зміцнити імунітет, як, наприклад, вживання продуктів, що містять вітамін D.

Загальновизнаним є той факт, що величезне значення для людини має також вітамін С, або як його ще називають аскорбінова кислота. Він допомагає організму боротися з різними вірусами, зміцнює сполучні тканини, забезпечує нормальну роботу серця, покращує стан судин, а також використовується для підтримки ряду важливих функцій.

Існує помилкова думка, що найбільше вітаміну С міститься в цитрусових: лимонах, апельсинах, грейпфрутах і помело. Насправді є безліч продуктів, в яких концентрація вітаміну С набагато вища, ніж в зазначених фруктах.

Шипшина

Лідером за вмістом вітаміну С є шипшина. У 100 г плодів шипшини міститься 650 мг аскорбінової кислоти, що відповідає 929% добової потреби. Тобто, заваривши чай всього з декількох плодів, ви отримаєте потужний антивірусний засіб. Зазначимо, що цим напоєм не слід зловживати людям, які мають проблеми з шлунково-кишковим трактом, так як через велику кількість вітаміну C він подразнює шлунок і кишечник, а також вагітним і маленьким діткам.

Фото: pixabay.com

Болгарський перець

Для тих, хто любить урізноманітнити свій раціон за допомогою салатів, як джерело вітаміну С можна вибрати перець.

У 100 г болгарського (солодкого) перцю міститься 200 мг вітаміну C, що відповідає 286% добової потреби. Аскорбінової кислоти буде більше в червоних і жовтих перцях.

Фото: pixabay.com

Ківі

У 100 г ківі - 180 мг вітаміну C (257% добової потреби).

В результаті досліджень було встановлено, що систематичне споживання плодів ківі знижує негативний вплив стресів, рівень холестерину в крові та покращує роботу імунної системи.

Фото: pixabay.com

Петрушка

У 100 г зелені петрушки - 150 мг вітаміну C (214% добової потреби).

Так що навіть невелика кількість зелені в щоденному раціоні сприяє насиченню організму вітаміном С, крім цього, петрушка є одним з найбагатших джерел негемового заліза. Поєднання цих двох мікроелементів в даній рослині дозволяє запобігти розвитку залізодефіцитної анемії, яка часто зустрічається у вагітних.

Фото: pixabay.com

Броколі

У 100 г капусти броколі - 89 мг вітаміну C (127% добової потреби).

Регулярне вживання цього овоча може допомогти зміцнити імунітет, поліпшити стан шкіри і волосся. Слід зазначити, що броколі необхідно варити всього пару хвилин, щоб не втратити її корисні речовини.

Фото: pixabay.com

  • Раніше ми розповіли, як заварити вітамінний чай з обліпихи.
  • Читайте також на theLime, чому не варто налягати на броколі.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Пісні, які підкорили "Євробачення-2024": відео найкращих виступів

У Мальме відбувся фінал Євробачення 2024 - якими були найкращі виступи артистів - хто потрапив у топ-7 - відео

Оцінки для України на "Євробаченні-2024": як голосували журі та шанувальники

alyona alyona і Jerry Heil посіли 3 місце на Євробаченні 2024 за результатами суддівського та глядацького голосування - таблиця

Що відомо про переможця "Євробачення-2024" Nemo, який ідентифікує себе як небінарну особу

Немо Меттлер зі Швейцарії виграв Євробачення 2024 - що відомо про життя та кар'єру музиканта, який позиціонує себе як небінарна особа