RU  UA

Дізнатися

У зоопарку Берліна помер найстаріший чорний носоріг в світі

Тварині було 46 років, хоча в природі вони живуть до 30-ти

У берлінському зоопарку померла найстаріша в світі самка чорного носорога. Стареньку звали Кілагуні і їй було 46 років, хоча в дикій природі тварини її виду рідко доживають до 30 років.

Як пояснили в Twitter звіринця, останні кілька років Кілагуні сильно турбували вікові проблеми, тому щоб позбавити її від мук, зоологи вирішили приспати носорога.

Фото: twitter.com/zooberlin

"Прощай, старенька! Сьогодні довелося попрощатися з носорогом Кілагуні. Найстарішому в світі чорному носорогу все частіше доводилося боротися з типовими віковими проблемами", - сказано в пості.

Чорні носороги занесені в список видів, які знаходяться під загрозою зникнення через браконьєрство та втрату житла. У 1970 році їх популяція становила близько 65 тисяч тварин, а на сьогоднішній день - трохи більше п'яти тисяч.

На тварин цього виду активно полюють через їх роги, які, за повір'ями, мають чудодійні сили та цілющі властивості.

  • Заповідник в США показав переможця конкурсу найтовстіших ведмедів. У 2020 році переможцем битви важкоатлетів виявився неймовірно товстий ведмідь під номером 747. Його зняли під час лову лосося в гірській річці, а значить товстун збирався ще трохи підкріпитися.
  • Раніше групу папуг вигнали із зоопарку за образу відвідувачів. Тямущі птиці навчилася лаятися і сміятися як старі робочі.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Найгірше позаду: комік Віктор Розовий вперше після важкого поранення висловився про свій стан

Виктор Розовый вышел на связь в соцсетях и рассказал о своем состоянии после тяжелого ранения головы - комик показал фото из больницы

Де дивитися фінал "Євробачення-2024", в якому Україна змагається за перемогу

Когда финал "Евровидения-2024" и под каким номером выступят alyona alyona и Jerry Heil - где смотреть выступление Украины в финале

ЗМІ показали відео, як працівники ТЦК зупинили в Києві Monatik: співак відреагував

Дмитрия Монатика в Киеве остановили представители ТЦК и проверили документы - певец прокомментировал ситуацию - видео