Лайм

В Японії обрали спадкоємця престолу: хто стане наступним імператором

Трон перейде від імператора Нарухіто його молодшому брату

Брат імператора Нарухіто офіційно оголошений спадкоємцем японського престолу. Принц Фуміхіто на 6 років молодший від чинного монарха, який став імператором в 2019 році після зречення батька, 86-річного Акіхіто, пише BBC.

Фото: Getty Images

54-річний Фуміхіто став спадкоємцем, оскільки у імператора Нарухіто немає синів, а його дочці заборонено займати трон незважаючи на заклики до реформи. На церемонії "Ріккоші-но Рей" Фуміхіто отримав меч, яким володіють спадкові принци Японії.

Минулого року імператору Акіхіто дозволили відректися від престолу, оскільки він сказав, що не справляється зі своєю роллю через вік і поганий стан здоров'я. Більш ніж за 200 років він став першим японським монархом, який відмовився від титулу з власної волі.

Нинішній імператор Нарухіто має 18-річну доньку, принцесу Айко, але відповідно до Закону про Імператорський Дім 1947 року сходити на престол можуть тільки чоловіки. З 2004 року уряд спробував змінити цей закон, щоб Айко змогла стати імператрицею, але коли у принца Фуміхіто народився син, реформу призупинили.

  • Раніше в Бельгії позашлюбна дочка колишнього короля Альберта II виборола в суді право називатися принцесою. Художниця Дельфіна Боель розповіла про те, як змінилося її життя після перемоги в гучній справі.
  • Тим часом внучка Єлизавети II принцеса Євгенія чекає дитину, але її малюк навряд чи буде носити королівський титул. На це є дві причини, і лише одна з них пов'язана з традиціями.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Де зараз Макс Михайлюк - герой "Холостяка", який розповідав, що йому не дали стати пілотом F-16

Макс Михайлюк з дружиною Дашею Хлистун та двома дітьми живе в Канаді - чоловік говорив, що хотів стати пілотом f-16 в Україні

Опанував професію авіатехніка: соліст гурту NAHABA розповів про свою службу в Повітряних силах

Соліст гурту NAHABA Андрій Науменко півроку служить у Повітряних силах - виконавець розповів про навчання та професію, яку освоїв

Де і коли дивитися перший півфінал "Євробачення-2024": платформи в Україні

Перший півфінал Євробачення-2024 відбудеться 7 травня, початок о 22:00 - де можна подивитися та як проголосувати за фаворита