Лайм

У Китаї 61-річний британець врятував з річки потопаючу дівчину, поки натовп роззяв дивився на неї з берега

Відео порятунку китайської студентки стало вірусним у мережі

Британський дипломат Стівен Еллісон гуляв біля річки недалеко від Чунциня, коли побачив у воді потопаючу дівчину. На очах у натовпу зівак 61-річний чоловік врятував 24-річну студентку, а відео інциденту стало вірусним в соціальних мережах Китаю і Великобританії.

На записі з телефону показаний момент, коли дівчина посковзнулася на каменях і впала в глибоку швидку воду. Не в силах впоратися з течією, вона зникає під мостом і з'являється з іншого його боку обличчям вниз. Поки на березі панікують роззяви, Еллісон знімає взуття і пірнає в річку, щоб витягнути потопаючу. Ці кадри набрали десятки тисяч переглядів і коментарів.

Багатьох користувачів соцмереж здивувало, що місцеві жителі не спробували врятувати дівчину, а лише знімали її на телефон і кричали. Думки громадськості з цього приводу розділилися: деякі говорять, що мало хто китайці вміють плавати, а інші розповідають про їхній страх стати причетними до публічної події.

Пізніше дипломат розповів ЗМІ, що потерпіла виявилася студенткою з Уханю. Вона не постраждала і запросила свого рятівника на сімейну вечерю в якості подяки. Посол Китаю в Великобританії Лю Сяомін, в свою чергу, назвав Елліса героєм, доброту якого будуть пам'ятати в усьому Китаї.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Вона приходить у сні: Тоня Матвієнко розповіла, як почувається після смерті матері

Співачка Тоня Матвієнко розповіла, що після смерті Ніни Митрофанівни часто бачить її своїх снах. Артистка досі не звільнила кімнату від маминих речей

Був рупором правди: Юрій Рибчинський назвав свою версію смерті Кузьми Скрябіна

Юрій Рибчинський пояснив, чому смерть Скрябіна - вбивство. Він пригадав, як присвятив поетичні рядки Андрію Кузьменку

У мережі пліткують про розлучення Дженніфер Лопес з Беном Аффлеком: співачка відреагувала

В мережі підозрюють, що Дженніфер Лопес та Бен Аффлек розлучаються - співачка зробила неоднозначну заяву