RU  UA

Дізнатися

У Туреччині проповідник отримав більше 1000 років в'язниці - його звинувачення зайняло 500 сторінок

Чоловіка звинуватили в різноманітних злочинах, від шпигунства до сексуального насильства

Турецький суд засудив мусульманського телепроповідника Аднана Октара до 1 075 років в'язниці за злочини на сексуальному грунті, шахрайство і замах на військове і політичне шпигунство, пише The Guardian.

64-річний чоловік проповідував креаціонізм і консервативні цінності, поки в телестудії навколо нього танцювали жінки у відвертому вбранні. Під час суду Октар заявив, що у нього "близько 1000 подруг", а його серце "сповнене любов'ю до жінок".

Андан Октар Фото: Getty Images

Вперше проповідник привернув увагу ЗМІ в 1990-х року, коли його секта виявилася замішаною у численних сексуальних скандалах. У 2011 році Октар запустив онлайн-телеканал, який часто штрафували і критикували релігійні лідери Туреччини. Канал закрили в 2018 році, коли чоловіка і його пособників заарештували за шахрайство.

Одна з жертв проповідника заявила, що він неодноразово ґвалтував її та інших жінок, змушуючи приймати протизаплідні таблетки. Під час обшуку в його будинку знайшли 69 000 таких таблеток. Октар сказав, що їх використовували для лікування шкірних захворювань і порушень менструального циклу його подруг.

Суд також засудив двох керівників організації Октара до 211 і 186 років відповідно. В обвинувальному висновку на 499 сторінках він і його прихильники зображені як злочинне угруповання, яке наживалося на шантажах, здирництві та відмиванні грошей. Серед інших звинувачень - замах на політичний і військовий шпіонаж, тортури, викрадення, незаконне прослуховування телефонних розмов, шахрайство, погрози, замах на вбивство і фальсифікація.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Актор Юрій Феліпенко поділився, як проходять його військові навчання у батальйоні "Ахіллес"

Актер Юрий Фелипенко высказался об учениях в подразделении Ахиллес и отношении к актерской профессии после мобилизации

alyona alyona і Jerry Heil поділилися емоціями від першої репетиції на сцені "Євробачення-2024": відео

alyona alyona и Jerry Heil провели первую репетицию на сцене Евровидения-2024 - артистки рассказали о правках и сценических костюмах

Зі мною все гаразд: Чарльз III висловився про свій стан під час відвідування онкологічного центру

Чарльз III вернулся к королевским обязанностям и посетил онкологический центр - король сказал, что чувствует себя хорошо