Лайм

Літній японець став водолазом, щоб знайти зниклу під час цунамі дружину - він шукає її вже 7 років

Чоловік збирається продовжувати пошуки, поки може рухатися

У 2011 році потужне цунамі повністю знищило японське селище Онагава. Стихійне лихо зруйнувало 70% будівель міста і забрало життя 827 людей, 258 з яких так і не знайшли. Серед зниклих опинилася співробітниця банку Юко Такамацу. Убитий горем чоловік поклявся знайти рештки дружини, і самостійно веде пошуки в морі вже 7 років, пише AP News.

Фото: Getty Images

Спочатку 64-річний Ясуо Такамацу шукав Юко на суші: на березі, де вона зникла, уздовж пляжів Онагави, в лісах і горах. У 2013 році він вирішив вийти в море, і щоб шукати рештки без сторонньої допомоги, навчився дайвінгу. З 2014 року чоловік щотижня занурюється в океан із надією. "Я завжди думав, що вона може бути десь поруч", - сказав він.

Крім одиночних занурень, раз на місяць Такамацу приєднується до ініціативи місцевої влади, яка шукає рештки і речі зниклих. "Шрами міста значною мірою зажили, але зцілення сердець людей потребує часу", - говорить він.

Фото: Getty Images

За 7 років Ясуо Такамацу знайшов безліч артефактів катастрофи, але нічого з речей його дружини. Він сказав, що буде шукати Юко, поки його тіло рухається.

"В останньому текстовому повідомленні вона мені написала: "Ти в порядку? Я хочу додому". Я впевнений, що вона все ще хоче повернутися додому", - сказав люблячий удівець.

Землетрус 2011 року було найпотужнішим із зареєстрованих у Японії. Після нього на північно-східне узбережжя країни обрушилося потужне цунамі. Хвилі рухалися зі швидкістю до 700 км/год, досягнувши 10 км вглиб суші. Більше 15 000 людей загинули і майже 230 000 були змушені залишити свої помешкання.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Де зараз Макс Михайлюк - герой "Холостяка", який розповідав, що йому не дали стати пілотом F-16

Макс Михайлюк з дружиною Дашею Хлистун та двома дітьми живе в Канаді - чоловік говорив, що хотів стати пілотом f-16 в Україні

Опанував професію авіатехніка: соліст гурту NAHABA розповів про свою службу в Повітряних силах

Соліст гурту NAHABA Андрій Науменко півроку служить у Повітряних силах - виконавець розповів про навчання та професію, яку освоїв

Де і коли дивитися перший півфінал "Євробачення-2024": платформи в Україні

Перший півфінал Євробачення-2024 відбудеться 7 травня, початок о 22:00 - де можна подивитися та як проголосувати за фаворита